avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Anul trecut am facut o refinantare la o banca. Am inceput sa achit din rate, pana la un moment dat cand am fost nevoita sa ma mut. Ulterior a avut loc si decesul tatalui meu, cheltuieli foarte mari. Am incercat sa ajung la zi cu ratele, dar banca pune presiuni f mari. Am ajuns si eu sa ma imbolnavesc. Atata timp cat fac eforturi si dorind sa imi achit datoria, depunand in fiecare luna sume de bani, banca poate sa ma execute silit?


Imprumutul este cu garantie imobiliara?

1. Banca va poate executa prin poprire pe veniturile dvoastra atunci cand restanta dvoastra ii trezeste interesul in acest sens. Nu uitati ca penalizarile bancii pe sumele restante sunt destul de mari, iar banca va solicita si restanta si penalizarile.Vi se va retine 1/3 din veniturile nete + cheltuielile de executare pana la acoperirea restantelor, penalitatilor si cheltuielilor de executare.
2. Daca nu mai aveti venituri, banca va popri codebitorul in acelasi mod.
3. In ultimul rand va valorifica garantia imobiliara prin licitatie publica. Puteti ramane in continuare datoare daca banca nu se indestuleaza prin valorificarea garantiei.

Incercati un nou acord cu banca...aratandu-le buna credinta a dvoastra.
Nu este cu garantie imobiliara. Am incercat un acord cu ei, dar ei doresc o suma pe care eu nu o pot depune. E mai mare decat rata. Imi ddovedesc buna credinta depunand lunar sume uneori mai mari decat rata. pana ase ajunge la executare este necesara intai o hotarare judecatoreasca? M-am imbolnavit si eu din cauza presiunilor la care ei ma supun.
Dacă veți înregistra 90 de zile de restanță, foarte probabil, banca va trece la executare silită. Dacă nu aveți mai mult de 2 rate neplătite, puteți sta liniștită, fac doar spume inofensive.
Da am mai mult de 90 de zile, dar le-am tot depus sume in cont, presiunile foarte mari, nu am cum sa le depun suma pe care ei o cer pentru ajunge la zi, risc sa nu mai pot plati chiria. Sint unic intretinator de familie. Am depus si sume mai mari decat rata doar pentru a incerca sa ajung la zi si sa imi dovedesc buna credinta. Dar intai se ajunge in instanta si apoi la executor? Atata timp cat fac depuneri in cont pot ajunge sa ma execute? Adevarul este ca sint f speriata.
Multumesc,
Chiar daca pentru ei ar insemna sa platesc o rata mai mica decat valoarea ratei actuale? Incerc sa le arat ca sint de buna credinta, dar nu pot plati suma pe care ei mi-o cer, nu am de unde, risc sa raman pe strada cu un copil. Daca se ajunge la executor nu se poate face o intelegere cu acesta pentru a plati o suma mai mica? Se distrug vieti in modul in care ei procedeaza.

Alte discuții în legătură

Executare silita vishu vishu Buna ziua, Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre executare geta6 geta6 In cazul unei datorii la banca neachitata , executorul trebuie sa treaca prin tribunal? Se primeste vreo citatie? (vezi toată discuția)
Calcul rentabil maria ion maria ion Buna ziua, am mai multe rate la banci. Totalul acestora a ajuns sa fie egal cu salariul pe o luna. Din pacate, de cca trei luni nu mai lucrez. Am tot incercat ... (vezi toată discuția)