avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... STRESAT DE BANCI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

STRESAT DE BANCI

SUNTEM IN CRIZA FINANCIARA . MULTI CETATENI NU ISI MAI POT PLATI DATORIILE LA BANCI LA TIMP. ESTE LEGAL CA LA 4-5 ZILE DE LA DATA SCADENTA DACA FARA REA CREDINTA NU AI PUTUT PLATI RATA ,SA FI SUNAT ZILNIC SI SA FI AMENINTAT CU " BANCA DE DATE " SAU EXECUTAREA SILITA ?
Cel mai recent răspuns: SebastianB , utilizator 22:02, 16 Aprilie 2009
Nu e normal la nivel uman si moral insa va recomand sa urgentati plata. Nu trebuia sa apelati la un astfel de credit :((. Asta recomand tuturor personal.
Nu este legal,pentru aceasta situatie exista penalitati, 5 zile intarziere se observa dar nu au cum sa reprezinte probleme serioase.
Toti suntem in criza,cred ca doar incearca sa va determine sa platiti la timp.
SI TOTUSI DIN CAUZA TELEFOANELOR AJUNGI LA DISPERARE. DE PLATIT PLATESC IN FIECARE LUNA DAR CU INTARZIERE .PLATESC SI PENALITATILE DE INTARZIERE . ASTA ESTE : "GRESALA" MI-O PLATESC . EXISTA VRE-O CALE LEGALA DE A STOPA ACESTE TELEFOANE PENTRU A SCAPA DE STES ? CARE ESTE CALEA LEGALA DE INSTIINTARE CA NU AI PLATIT SI DUPA CAT TIMP POTI FI EXECUTAT SILIT ?
Atat timp cat sunteti in intarziere cu plata ratei, nu se poate interzice bancii sa va contacteze, in baza normelor interne, intai telefonic, apoi prin somatie scrisa. Daca va deranjeaza atat de mult, rambursati-va creditul sau macar incadrati-va in termen cu platile. Puteti incerca si sa faceti o sesizare scrisa la banca de unde primiti aceste telefoane deranjante, in care sa mentionati ca telefoanele va produc neplaceri, stres etc. Puteti si sa nu raspundeti la telefon.
De obicei normele bancare prevad ca pentru trecerea la executare silita creditul trebuie sa aiba 90 de zile de intarziere, dar din cauza situatiei actuale mai dificile, se amana mai mult acest moment.
executarea silita poate consta in poprire pe salar fara hotarare judecatoreasca ?

Alte discuții în legătură

Firme de recuperare Mihaela-Denisa Mihaela-Denisa Buna ziua! Ma confrunt de ceva vreme cu o problema foarte neplacuta.Este vorba despre angajatii diferitelor firme de recuperare cu care bancile din Romania ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca si firma de recuperare creante. ionutradut ionutradut Buna ziua, In anul 2010 am solicitat o refinantare la un credit de nevoi personale ,data scadenta fiind 15 ale fiecarei luni.In luna iulie ,pe data de ,12 am ... (vezi toată discuția)
Executare silita cota parte apartament Mihaela215 Mihaela215 Buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra legata de un credit Sotul meu a obtinut de la o banca un credit acum 12 luni care ulterior nu a mai putut fi platit ... (vezi toată discuția)