avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca si firma de recuperare creante.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca si firma de recuperare creante.

Buna ziua,
In anul 2010 am solicitat o refinantare la un credit de nevoi personale ,data scadenta fiind 15 ale fiecarei luni.In luna iulie ,pe data de ,12 am platit rata aferenta acestei luni,pe 30.07 am platit rata pentru luna august,pe 25.09,cu o intarziere de 10 zile,am platit rata pt luna septembrie,iar pe 21.10 ,cu 6 zile intarziere,am platit rata aferenta lunii octombrie.Luna aceasta primesc un plic stampilat de catre compania nationala de curierat cu data de 17.10 de la o firma de recuperere creante ,care in trei fraze introductive povestesc cate ceva despre ei dupa care imi transmit faptul ca actioneaza ca imputernicit al creditorului si ma anunta ca la data de 15.10.2014 am intarziat 29 de zile de la plata ratelor.Inainte cu o saptamana de a primi acest plic ,observ in cutia postala o simpla carte de vizita ,fara a fi intr-un plic,cu un numar de telefon,cu sigla acestei firme de recuperare,iar pe verso numele sotiei mele,cea care a luat creditul.In data de 21.10,chiar cand am platit rata(doamna de la casieria bancii unde am platit rata nu vedea in sistem daca sunt probleme si ca acest credit nu mai trebuie platit la ei?) si vazand si acea scrisoare/notificare,decidem sa sunam la acel numar de telefon,nestiind de ce am primit o notificare daca noi stim ca nu am intarziat o asa mare perioada.Raspunde un domn ,sotia mea spunandu-i doar ca are un credit la acea banca,iar el a stiut despre cine e vorba(a stiut si numele si domiciliul)in coditiile in care am sunat de pe un alt nr de telefon .Ii mai spune ca a facut o greseala ca a platit rata la banca si trebuie sa se intoarca la banca ,sa retraga banii si sa-i puna in contul firmei de recuperari ca de acum incolo platim la ei,rugand-o ca sa nu faca nici o miscare ,sa o sune a doua zi (ca nu mai este el la birou) sa-i ia cnp-ul si sa-i explice ce trebuie sa faca pe viitor.Mentionez faptul ca noi nu am primit o scrisoare recomandata cu confirmare de primire,o notificare scrisa/telefonica direct de la banca ,un contract de cesiune dintre banca si aceasta firma.Nimic!Nu am mai trecut prin asa ceva,de aceea am apelat la voi si ca nu ni se pare normal ca dupa cateva zile de intarziere sa decurga la asa ceva,fara ca banca sa trimita o notificare.La cei cu 60 de zile intarziere oare ce se intampla,ii executa silit?Va rog frumos sa-mi raspundeti si sa ne sfatuiti ce sa facem pentru ca mi se pare a fi foarte abuziv ce se intampla.Am dat asa multe detalii ca sa explic tot ce se intampla si ca sa puteti sa-mi dati un raspuns cat mai concret.Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 27 Octombrie 2014
ionutradut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariana Lazar , Avocat 15:53, 27 Octombrie 2014
mergeti la banca si stati de vorba cu consilierul de cont...mie imi miroase a escrocherie, trebuie sa aveti o intarziere de cel putin 3 rate ca sa se puna in discutie cesiunea creantei catre o firma de recuperare...in afara de asta, ar putea fi vorba si despre existenta unor debite provenite din plata cu intarziere a ratelor....daca ati achitat rata de fiecare data cu cateva zile de intarziere si nu ati adaugat si o suma care sa acopere penalitatile, in mod sigur ati ramas descoperit cu o rata (partial din valoarea ratei)....adica rata sa nu fie achitata integral...cand dvs. platiti, banca socoteste suma incasata mai intai pe penalitati si dobanzi, si apoi pe credit... chiar si asa, de regula intr-o prima etapa, banca este aceea care va contacteaza pentru a va atentiona asupra neplatii, daca din partea bancii nu ati primit pana acum niciun telefon sau o atentionare in scris, v-as sfatui sa nu dati curs niciunei variante de plata in contul firmei de recuperare pana nu va lamuriti in mod direct si explicit cu banca.
Rata lunară este de 329 lei,iar noi puneam în cont câte 335 sau 340 de lei, niciodată plătind doar 329. Chiar acum mă îndrept către bancă. Când o să iau legătura cu consilierul de cont trebuie să-i cer ceva anume? Dacă ei au făcut asta fără să mă anunțe, înseamnă că suntem in biroul de credite și nu mai poți face nimic o perioada de 5 ani, nu? Oare, o să avem câștig de cauză? Nu am vrea sa ajungem în instanță, dar daca suntem în biroul de credite, iar noi avem dreptate, avem dreptul de a cere daune morale? Este vina/greșeala bancii?Vă mulțumesc și vă rog să-mi răspundeți în continuare pentru a mă lămuri în totalitate.
la biroul de credite va raporteaza dupa 3 luni de intarziere la plata...eu cred ca va veti lamuri pe deplin doar dupa discutia cu banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare cesiune de creanta/credit mirelutza_miry mirelutza_miry Buna ziua . Am si eu o problema cu o Notificare primita in urma cu aproape o luna care spune cam asa ,,SC 1 SRL, persoana juridica romana ...cu sediul in ... (vezi toată discuția)
Problema credit bancar. myky01 myky01 Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuia dar am nevoie de un raspuns din partea dumneavoastra.Problema sta in felul urmator:-tatal meu a facut un credit in ... (vezi toată discuția)
Executare silita- intelegere nerespectata de firma de recuperari lili_khanem lili_khanem in anul 2007 am contractat doua credite la [banca],timp de doi ani am platit ratele fara intarzieri majore, dar la jumatatea anului 2009, din cauza situatiei ... (vezi toată discuția)