avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita- intelegere nerespectata de firma de ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita- intelegere nerespectata de firma de recuperari

in anul 2007 am contractat doua credite la [banca],timp de doi ani am platit ratele fara intarzieri majore, dar la jumatatea anului 2009, din cauza situatiei economice bine cunoscute au aparut probleme in rambursarea ratelor deoarece veniturile mele scazusera considerabil.am incercat sa gasesc intelegere la banca explicand situatia mea financiara,,,,,dar pt aceea perioada de criza [banca] nu a fost suficient de pregatita sa gaseasca solutii de criza,,,astfel ca nu m-a ajutat cu nimic .am decis sa platesc cu regularitate rata la creditul care girasem cu casa ,gandind ca macar la unul sa fiu fara restante ,,,,dar eu mergeam la [banca] sa platesc rata cu graficul de rambursare in mana ....ei faceau plata si-mi eliberau chitanta ca s-a virat suma respectiva in acel cont ,,,dar din acea suma ei virau si la creditul celalalt fara sa ma consulte ,,,astfel ca eu am reusit sa cumulez o suta si ceva de zile intarziere la ambele credite,in septembrie 2009 m-am redresat financiar si am achitat la [banca] toate sumele care le datoram plus toate dobanzile penalizatoare pe care ei le-au stabilit : mai exact la 9000E am platit penalizare 3000E , cred ca un [editat] camatar cerea mai putin ,cu toate acestea aflu cu stupoare ca [banca] a cesionat contractele mele catre [editat ] dupa ce eu ajunsesem sa fiu la zii fara sa fiu anuntata,am cerut informatii despre aceasta situatie la [editat] si acestia sustin ca m-au notificat cu aceea informare de cesiune , dar asa cum se exprima [editat]"dintr-o regretabila eroare de redactare ,,,,,"au redactat in notificare numerele ce contracte gresit ,mi sa spus sa platesc regulat ca va fii ok , dar acum ma instiinteaza ca daca nu platesc cash 10%din credit ,,,adica aprox 30000E in termen de 5 zile ,,,ma executa silit ! FRATILOR ! PE CE LUME TRAIM ? EU SUNT DIN SEPTEMBRIE 2009 CU RATELE LA ZII ! ESTE LEGAL CE FAC ASTIA CU MINE ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
gi-jane2, moderator
Nu, nu este legal. daca nu ati fost notificata de cesiunea de creanta, plata facuta bancii la care ati contractat creditul este facuta legal.
In baza documentelor care atesta plata in termen,atentionati recuperatorul ,cu solicitarea de a indrepta eroarea materiala si a va sterge din lista debitorilor
CUM TREBUIE SA PROCEDEZ ACUM ? CELE 5 ZILE EXPIRA MARTI 1 NOIEMBRIE.IAR EU BINEINTELES CA NU AM 30000 E CASH SA PLATESC ,,,,,,CE MA SFATUITI ?
Asteptati. Daca veti fi actionata in judecata, va veti apara in proces invocand plata. Daca se va porni executarea silita (lucru putin probabil, intrucat contractul de cesiune, spre deosebire de contractul de imprumut bancar, nu este titlu executoriu), formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea somatiei emisa de executorul judecatoresc.

Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
ContSters103772, utilizator
recuperatorul nici nu vrea sa conceapa ca s-a strecurat o eroare ! spune raspicat ca ei sunt firma de recuperare si nu de creditare ,,,,,si oricum nu vb toti aceeasi limba ! m-au mintit ca voi fii inapoi la [banca] daca platesc regulat ! am facut asta 2 ani si acum ma executa silit?

ce sa fac? sa platesc in continuare ?anul trecut am platit cca 31000e si datoria nu a scazut deloc ,,,,dimpotriva este cu 400 e mai mare ,stiu ca scadea f putin ca achitam mai mult dobanda dar a crescut ! ma intelegeti ? asa spun cei de la [editat]
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Pot da banca in judecata? danhof danhof Buna ziua, Nu stiu daca problema mea se incadreaza la acest capitol,dar nu am stiut sa o incadrez in alta parte. Am luat un credit de la o banca in 2005, ... (vezi toată discuția)
Intarziere plata rate lunare peste 200 zile-consecinte GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, Am contractat un credit in baza adeverintei de salariu ,in 2007 de la o banca .Dupa ce am platit ratele lunare conform graficului timp de 2 ani,m-am ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare!!!!!!!!! oana_81 oana_81 exista vreo varianta sa trec de la firma de recuperare inapoi la banca? (vezi toată discuția)