Buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra legata de un credit Sotul meu a obtinut de la o banca un credit acum 12 luni care ulterior nu a mai putut fi platit iar banca a " incheiat contractul de cesiune finante " catre o frima de recuperatori. Creditul obtinut de sotul meu este unul la care a fost girat cu un apartament cumparat in totalitate in timpul casatorieri pe care eu impreuna cu el il detinem 50% - 50% . Intrebarea mea este urmatoarea: pot ca eu sa intentez actiunea de divort iar el sa imi cedeze de bunavoie partea lui de 50% din apartament fara ca ulterior sa existe vreun risc ca acel apartament sa poata fi executat silit. Iar a doua intrebare este legata de posibilitatea de a obtine cartea funciara care este necesara in momentul in care el imi va ceda partea lui de 50% din imobil in conditiile date. Se poate obtine cartea funciara in conditiile in care in creditul acela este girat cu apartamentul?
Doamnă, dacă imobilul va fi transmis, prin schimbare de regim matrimonial, în proprietatea dvs, îl veți primi grevat de ipotecă în favoarea Băncii.
Sfatul meu este să renunțați la strategii de fentare a datoriilor și să găsiți o cale să le plătiți.
Altfel imobilul va fi vândut la licitație, cel mai probabil pentru o sumă derizorie.
Apreciez raspunsul dumneavoastra, voi depunde luni o cerere pentru un " Extras de carte funciară pentru informare " ca sa obtin confirmarea ca apartamentul este sau nu grevat. Legat de " strategii de fentare a datoriilor " acestea nu sunt decat un raspuns la anumite actiuni abuzive ale bancilor si incercari de a intimida, de care destula lume se loveste in ziua de azi. Legat de incercarea gasirii unei cai de a le plati, se pare ca cele 67 de zile de intarziere ale ratei pe care le am pana acum au enevat destul de tare angajatii " firmei de recuperare " ( firma despre care se gasesc destule cazuri online in care lumea se plange de modul in care vorbesc cei care raspund la telefon ) Astazi, telefonic, in incercarea lor de a ma intimida am auzit fraze de genul: citez " Nu va acceptam nicio esalonare sau intarziere, platiti toata suma odata sau ajungeti in strada " " O sa platiti pentru ca asa vrem noi " si " Apelul este inregistrat cand vrem noi "
O ultima intrebare mai am la dumneavoastra: este adevarat ca titlul executoriu se poate obtine numai dupa ce obligatia a ajuns la termenul prevazut de lege pentru plata acesteia si ca nu se poate trece la executarea silita atata timp cat debitorul se afla in termenul legal de plata voluntara?
Pentru cauze temeinice, creditorul poate obtine o hotarare in realizarea drepturilor sale, chiar daca obligatiile nu sunt scadente - dar nu cred ca este cazul in speta.
Nu se pot intreprinde acte de executarea silita atat timp cat obligatiile nu sunt scadente, cu precizarile de mai sus.