avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita cota parte apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita cota parte apartament

Buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra legata de un credit Sotul meu a obtinut de la o banca un credit acum 12 luni care ulterior nu a mai putut fi platit iar banca a " incheiat contractul de cesiune finante " catre o frima de recuperatori. Creditul obtinut de sotul meu este unul la care a fost girat cu un apartament cumparat in totalitate in timpul casatorieri pe care eu impreuna cu el il detinem 50% - 50% . Intrebarea mea este urmatoarea: pot ca eu sa intentez actiunea de divort iar el sa imi cedeze de bunavoie partea lui de 50% din apartament fara ca ulterior sa existe vreun risc ca acel apartament sa poata fi executat silit. Iar a doua intrebare este legata de posibilitatea de a obtine cartea funciara care este necesara in momentul in care el imi va ceda partea lui de 50% din imobil in conditiile date. Se poate obtine cartea funciara in conditiile in care in creditul acela este girat cu apartamentul?
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 11:14, 28 Martie 2015
Doamnă, dacă imobilul va fi transmis, prin schimbare de regim matrimonial, în proprietatea dvs, îl veți primi grevat de ipotecă în favoarea Băncii.

Sfatul meu este să renunțați la strategii de fentare a datoriilor și să găsiți o cale să le plătiți.
Altfel imobilul va fi vândut la licitație, cel mai probabil pentru o sumă derizorie.
Apreciez raspunsul dumneavoastra, voi depunde luni o cerere pentru un " Extras de carte funciară pentru informare " ca sa obtin confirmarea ca apartamentul este sau nu grevat. Legat de " strategii de fentare a datoriilor " acestea nu sunt decat un raspuns la anumite actiuni abuzive ale bancilor si incercari de a intimida, de care destula lume se loveste in ziua de azi. Legat de incercarea gasirii unei cai de a le plati, se pare ca cele 67 de zile de intarziere ale ratei pe care le am pana acum au enevat destul de tare angajatii " firmei de recuperare " ( firma despre care se gasesc destule cazuri online in care lumea se plange de modul in care vorbesc cei care raspund la telefon ) Astazi, telefonic, in incercarea lor de a ma intimida am auzit fraze de genul: citez " Nu va acceptam nicio esalonare sau intarziere, platiti toata suma odata sau ajungeti in strada " " O sa platiti pentru ca asa vrem noi " si " Apelul este inregistrat cand vrem noi "

O ultima intrebare mai am la dumneavoastra: este adevarat ca titlul executoriu se poate obtine numai dupa ce obligatia a ajuns la termenul prevazut de lege pentru plata acesteia si ca nu se poate trece la executarea silita atata timp cat debitorul se afla in termenul legal de plata voluntara?

Va multumesc anticipat.
Pentru cauze temeinice, creditorul poate obtine o hotarare in realizarea drepturilor sale, chiar daca obligatiile nu sunt scadente - dar nu cred ca este cazul in speta.

Nu se pot intreprinde acte de executarea silita atat timp cat obligatiile nu sunt scadente, cu precizarile de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita garant , intai pensie acum imobil? ContSters268276 ContSters268276 Buna ziua, am si eu o intrebare legata de executarea silita. O cunostinta a mamei a rugat-o acum un an de zile aprox. sa mearga sa gireze cu pensia pentru a ... (vezi toată discuția)
Fidejusiune vs. ipoteca | urgent maque maque Buna ziua, Va rog sa imi oferiti un sfat cu privire la urmatoarea situatie: Sunt administrator la un SRL aflat in insolventa. In urma cu 3 ani, am ... (vezi toată discuția)
Procedura de recuperare a restantelor de la proprietari restantieri pentru apartamente ipotecate in cazul in care banca a solicitat executarea silita. Mariussnm Mariussnm As dori sa stiu daca, prin prisma legislatiei in vigoare, asociatia de proprietari are prioritate fata de alti creditori la recuperarea restantelor chiar daca ... (vezi toată discuția)