avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Activitate ioana_roxana

Activitate ioana_roxana

Răspuns la discuția Admitere SNG 2013
Felicitari celor care au fost admisi!
Pana la urma rezultatele afisate dupa solutionarea contestatiilor sunt definitive sau se mai fac si alte verificari? Vad ca nota de la sfarsiul paginii mentioneaza, pe langa note, indeplinirea conditiilor privind buna reputatie si situatia medicala.
Multumesc Rali, la IPJ voi depune si eu cererea respectiva.
Sarbatori fericite, spor la invatat si succes tuturor!
Multumesc Ximi19!
Eram nedumerita pentru ca pe anunt scrie ca datele astea se solicita de la sectia de Politie de care apartine candidatul dar in mun. unde domiciliez eu nici macar cazierul nu poti sa-l scoti de la Politia municipala, trebuie sa te deplasezi pana la municipiul resedinta de judet (unde se afla Serviciul de Cazier Judiciar) si cred ca cererea pentru emiterea documentului cu datele din evidenta operativa tot acolo trebuie s-o depun avand in vedere faptul ca, din cate stiu eu, evidenta operativa intra in atributiile aceluiasi serviciu.
Succes si tie si spor la invatat!
Salut! Am o intrebare pt. cei care s-au inscris: cum ati rezolvat cu datele rezultate din evidenta operativa a organelor judiciare? In cat timp de la depunerea cererii la Politie vi s-a emis documentul respectiv? Multumesc si va urez o zi frumoasa!
Răspuns la discuția Neaudiere parte civila
Buna ziua. Va ma adresez o intrebare, daca-mi permiteti, neprezentarea partii civile la proces si mentinerea acuzatiilor/pretentiilor formulate in cursul urmaririi penale prin intermediul unei scrisori recomandate, nu poate constitui motiv de recurs? Se poate invoca nerespectarea dreptului la aparare al inculpatului avand in vedere faptul ca instanta nu a constatat nemijlocit atitudinea sincera/nesincera a partii civile si avocatii/inculpatul/instanta/procurorul nu i-au putut adresa intrebari?
Buna seara,
In situatia in care partea civila intr-un proces penal nu doreste sa dea declaratii in fata instantei si familia acesteia declara agentului insarcinat cu inmanarea citatiei ca persoana respectiva nu se mai afla in tara (cu toate ca se afla) cum va proceda instanta? Va lua act de declaratia familiei si va "sari" peste audierea partii civile sau va solicita un act care sa ateste faptul ca persoana in cauza nu se mai afla in tara (ca de exemplu: o declaratie in acest sens data de partea civila la un notar din statul unde pretinde ca se afla).
Multumesc.
Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Ma gandesc ca solutionarea spetei in sine presupune tratarea anumitor subiecte teoretice, pentru ca raspunsurile trebuie argumentate. Deci nu vad de ce ne-ar mai da si un subiect distinct de teorie, pe langa. Nah, zic si eu, ma dau cu parerea...
Totusi poate exista cineva care detine vreo informatie concreta in sensul asta si e dispus s-o imparta cu noi, ceilalti...
Salutare!
Felicitari celor care merg mai departe si multa bafta celor care mai dau odata!
Eu ma incadrez in prima categorie, motiv pt. care vroiam sa va intreb daca s-a elucidat misterul urmatoarelor probe... Am vazut ca la Galati colegii au fost informati de catre decan ca urmatoarele probe vor consta in subiecte de sinteza si cate o speta. Pana la urma asa va fi, voi ce parere aveti?
O zi frumoasa si spor la invatat!
Salutare tuturor!
Pana la urma examenul se va sustine sub forma de test grila- prima proba si spete- celelalte doua probe sau test grila - prima proba si spete+testare clasica sub forma de subiecte sinteza - celelalte doua?
Eu nici acum nu m-am lamurit...
Salutare tuturor!
Astazi am sunat la Barou (Iasi) si am fost informata ca examenul va avea loc in luna octombrie si va exista o "proba eliminatorie grila"(???)... Am rugat-o pe doamna respectiva sa ma lamureasca cum sta treaba cu "proba eliminatorie" si n-a putut sa-mi dea si alte informatii pe motiv ca numai atat se stie pana in prezent si ca restul detaliilor se vor stabili si afisa saptamana asta sau cea care urmeaza. Mi s-a mai spus ca cei de la Bucuresti vor corecta grilele.
Poate voi reusiti sa aflati mai multe, de la Iasi acestea sunt singurele informatii pe care le-am putut obtine prin telefon.
Spor la invatat!