avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1614 soluții astăzi
Forum Activitate vlad moraru

Activitate vlad moraru

Răspuns la discuția facturi nestampilate
In pratica,este suficienta semnatura delegatului (cu datele lui de identificare) beneficiarului pe factura.N-am intalnit pana acum sa se respinga vreo somatie de plata pe acest motiv-lipsa stampilei/sigiliului
Răspuns la discuția partaj apartament
Partea careia i-a fost atribuit apartamentul devine proprietar de carte funciara din momentul ramanerii definitive si irevocabile a sentintei de partaj.Partea indreptatita la sulta are posibilitatea notarii sultei respective in cartea funciara.Termene nu am intalnit sa se acorde in lipsa conventiei partilor. Partea urata este ca dupa momentul definitivarii sentintei,in baza acesteia partea indreptatita la sulta poate sa treaca la executarea silita a imobilului pentru recuperarea sultei.
Răspuns la discuția reprezentare
Solutia cea mai simpla este cea data de Romy.Cesiunea partilor sociale presupune cesiunea corelativ cu nr de parti sociale si a patrimoniului-activ+pasiv.Conditionand cesiunea de plata integrala a patrimoniului nu rezolvi nimic,cu atat mai mult cu cat este vorba de plata esalonata pe mai multi ani a bunurilor din patrimoniu,fiindca nu te vei putea niciodata inregistra la ORC ca si asociat cesionar,deci sa preiei atributiile.
Dar si solutia data de romy scartie in situatia in care unul din cesionari este o societate,fiindca atunci nu stiu cat de legal este ca o persoana fizica sa imprumute o sc,fara ca persoana sa fie asociat in acea sc.
In ceea ce priveste forma contractului,fiind unul de cesiune,nu este necesara forma autentica ad validitatem.
Repet,daca cesionarii si cedentii sunt persoane fizice,solutia cea mai buna este cea a contractului de imprumut cu un eventual gaj fara/cu deposedare alaturi de cesiune.