Imi spuneti si mie, va rog, de ce nu sunt aceptate in cadrul somatiei de plata facturile care nu sunt stampilate, din moment ce OG 5/2000 prevede ca actele sa poarte semnatura partii sau alt mijloc acceptat legal? Unde scrie concret ca facturile trebuie stampilate, iar in lipsa stampilei acestea devin fara valoare? Multumesc.
nu scrie ceea ce spui tu in OG5 din 2000, dar in codul fiscal si legea contabilitatii se specifica in mod clar in ce conditii si cum treb si ce treb sa contina facturile si toate celelalte documente fiscale sau contabile.Iti recomand sa le citesti sau le studiezi si cu siguranta vei vedea ca daca sint in regula aceste facturi, atunci iti vor fi admise in instanta.Bafta multa!
In pratica,este suficienta semnatura delegatului (cu datele lui de identificare) beneficiarului pe factura.N-am intalnit pana acum sa se respinga vreo somatie de plata pe acest motiv-lipsa stampilei/sigiliului
Nu contest,dar e o mica mare problema vis-a-vis de semnatura de primire.Mi s-a intamplat ca in cazul delegatului beneficiarului sa fie vorba chiar de un angajat al furnizorului-aspect nesesizat de instanta sau de reprezentantul debitorului.Si normal am castigat.Daca exista si stampila beneficiarului,mai exista vreun risc?Interzice vreo lege aplicarea sigiliului beneficiarului pe factura ????????????