avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... facturi nestampilate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

facturi nestampilate

Imi spuneti si mie, va rog, de ce nu sunt aceptate in cadrul somatiei de plata facturile care nu sunt stampilate, din moment ce OG 5/2000 prevede ca actele sa poarte semnatura partii sau alt mijloc acceptat legal? Unde scrie concret ca facturile trebuie stampilate, iar in lipsa stampilei acestea devin fara valoare? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: paulvm , utilizator 21:04, 14 Iunie 2006
nu scrie ceea ce spui tu in OG5 din 2000, dar in codul fiscal si legea contabilitatii se specifica in mod clar in ce conditii si cum treb si ce treb sa contina facturile si toate celelalte documente fiscale sau contabile.Iti recomand sa le citesti sau le studiezi si cu siguranta vei vedea ca daca sint in regula aceste facturi, atunci iti vor fi admise in instanta.Bafta multa!
In pratica,este suficienta semnatura delegatului (cu datele lui de identificare) beneficiarului pe factura.N-am intalnit pana acum sa se respinga vreo somatie de plata pe acest motiv-lipsa stampilei/sigiliului
Nu este necesara stampila ci doar dovada ca factura a fost inaintataB-)
Nicaieri in legislatia contabilitatii din Romania nu o sa gasesti obligativitatea stampilei pe facturi ci doar semnatura de primire.
Nu contest,dar e o mica mare problema vis-a-vis de semnatura de primire.Mi s-a intamplat ca in cazul delegatului beneficiarului sa fie vorba chiar de un angajat al furnizorului-aspect nesesizat de instanta sau de reprezentantul debitorului.Si normal am castigat.Daca exista si stampila beneficiarului,mai exista vreun risc?Interzice vreo lege aplicarea sigiliului beneficiarului pe factura ????????????
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2006
paulvm, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie stampilarea contractelor? ContSters60018 ContSters60018 Buna ziua, vreau sa stiu daca este obligatorie stampilarea contractelor in general si ce text de lege reglementeaza asta. (vezi toată discuția)
Somatie de plata..ajutor... deea_lex deea_lex tot pierd somatii de plata pe motivul ca nu fac dovada primirii facturilor de catre debitor. este adevarat ca societatea la care lucrez nu si-a parstrat in mod ... (vezi toată discuția)
Semnarea si stampilarea facturilor DAIANA_ DAIANA_ Am si eu o rugaminte si sper ca ma veti edifica cu privire la aceasta problema ! [b]Mai este obligatoriu ca facturile sa fie semnate si stampilate? [/b]E ... (vezi toată discuția)