avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate adinacos2000

Activitate adinacos2000

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti, daca se poate, ce acte sunt necesare pentru obtinerea indemnizatiei de somaj, dar si care sunt conditiile pentru acesta, avand in vedere urmatoarea situatie: am lucrat la o firma privata timp de opt ani, dupa care am intrat in concediul de doi ani de crestere a copilului; nu am putut reveni la firma de la care am plecat din cauza dificultatilor financiare, drept pentru care am reusit sa ma angajez la o alta firma pentru aprox. 3 luni; acum sunt nevoita sa plec si de aici din aceleasi motive. Nu stiu sigur daca am dreptul la indemnizatia de somaj, avand in vedere faptul ca am avut acel concediu in care contractul de munca a fost suspendat, iar acum sunt in concediu fara plata.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca dupa cei doi ani de concediu de crestere a copilului in care am primit indemnizatia respectiva, am dreptul la intrarea in perioada de somaj, deoarece firma la care am lucrat nu ma mai poate primi din motive financiare (evident). De asemenea, va rog sa-mi spuneti, daca se poate, in ce consta procedura (acte necesare, institutia la care trebuie depuse etc.) si cum se va calcula aceasta indemnizatie de somaj.
Va multumesc anticipat.