Buna ziua, suntem 3 surori, ambi poarinti au decedat, unul in urma cu 1 an de zile iar celelalt in urma cu 3 luni, impreuna cu surorile mele am hotarat ca ele sa renunte la mostenire si am cateva nelamuriri:
1. Daca renunta la mostenire in fata notarului bineinteles, pot intoarce vreodata acutul (ele sau vreun descendent al lor).
2.Atunci cad renunta la mostenire poate pune vreo clauza.
3. In mostenire mai exista si 2000 metri teren extraviran, la care nu vor sa renunte atuncicand renunta la dreptul la mostenire, SE POATE, poate renunta doar la partea intravirana unde este si casa parinteasca?
1.Atunci cand m-am referit la cumnatul meu, ma refeream de fapt la sora mea cea mica care este in viata, eu fiind mijlocie,
2.Banuiesc ca si anume cotele indivize, sunt stabilite de un expert, care hotareste care estepartea fiecareia.
3.As dori sa mai imi spuneti daca casa se imparte separat de teren si daca sunt obligate sa imi lase iesire la strada in cazul in care partea care imi revine mie o sa fie la jumatate de exemplu.
4.Va rog sa imi explicat mai bine partea cu partile indivize, va dau mai multe detalii despre teren, suprafata este de 800 de metri, iar deschiderea este de 15 m, iar casa este in stil batranesc si este formata din 4 camere.
Buna ziua, as dori sa imi dati anumite detali despre o mostenire dupa parinti si anume.
Suntem 3 surori, in 2009 a decedat tatal nostru iar in urma cu cateva luni mama,acum am dori sa facem sccesiunea, am inteles ca dupa tata pot face o succesiune la norariat iar dupa mama o prin instanta ca ar costa mai putin.
Presupunem ca am facut actele de mostenire,ca suntem 3 proprietari pe un teren de 800mp cu casa.
Eu nu vreau sa vand partea care imi revine nici acum si niciodata, dar unul din cumnati imi spune ca o sa mearga sa ma dea in judecata sa ma oblige sa vad sau sa imi ia intr-un fel sau altul partea mea de mostenire, mostenire care imi revine de drept ca sunt fiica legitima, Inteleg ca prin mostenire o sa imi revina unsfert din terenul aferent o camera din casa si obligatoriu drum la strada.
INTREBARE- Poate sa faca in vreun fel asa incat sa imi pierd partea de mostenire sau sa fiu obligata sa vad??
Va rog din suflet sa ma lamuriti ca nu stiu c sa mai cred, v-as ruga sa mai imi spuneti daca pot face succesiunea fara mine. VA MULTUMESC ANTICIPAT!