avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate marincaspaulina

Activitate marincaspaulina

Multumesc pentru raspuns...in aceasta situatie banui ca nu voi putea beneficia nici de concediu fara salar pe o perioada mai mare de 90 de zile pe an,dupa cum prevede legea,fara sa existe vreo posibilitate de a-mi pierde locul de munca?
Am lucrat la acelasi angajator din 2008,insa aveam CIM pe perioada determinata pana in 2010.Atunci mi s-a spus ca trebuie sa mi se faca un alt CIM,insa este nevoie sa fac o pauza...si astfel m-am ales cu 2 luni intrerupere in cartea de munca,dupa care mi-am reluat activitatea....Din ce spuneti dumneavoastra inteleg ca nu pot beneficia de CIC,solutia ar fi atunci concediul fara plata?
Am fost angajata in cadrul aceleiasi institutii din 2008,insa in 2010, avand un CIM pe perioada determinata mi s-a comunicat de catre angajator ca trebuie sa mi se faca un alt contract de munca,iar intre CIM pe perioada determinata si cel care se desfasoara in acest moment am avut intrerupere in cartea de munca de 2 luni,timp in care nu am realizat nici un alt venit impozabil...
Mda...ceva dreptate i-as da doamnei tyna_mbm in ceea ce-i priveste pe angajatori...insa alta era problema mea....urmeaza ca in acest an sa nasc...si nu am muncite decat 9 luni...fiind angajata din prima luna de sarcina...o modalitate ar fi sa iau 90 zile de concediu postnatal si 36 pre ,insa nu stiu daca pot beneficia in aceste conditii de CIC sau voi fi nevoita sa solicit un concediu fara plata.Nu stiu daca zilele de postnatal(90) pot sa cumuleze cu perioada lucrata efectiv...12 luni...care stiu ca sunt minim necesare.
Si, ca sa revin la intrebarea dumneavoastra...ma framanta faptul ca pot sa-mi pierd locul de munca daca solicit concediul fara plata conform noilor reglementari care sunt pe cale sa intre in vigoare,sau in aceste conditii concediul fara plata are acelasi regim cu CIC,putand sa ma intorc la locul de munca fara probleme din partea angajatorului,bineinteles daca nu se desfiinteaza postul.Multumesc anticipat pentru ajutor!
Multumesc pentru raspuns...am citit OUG 111,insa nu sunt sigura daca solutia la care m-am gandit ar fi potrivita....pentru a putea intelege si dumneavoastra mai bine situatia in care ma aflu si pentru ma putea indruma corect va expun pe scurt despre ce este vorba....in acest moment sunt insarcinata in luna a 3-a,sunt angajata din prima luna de sarcina...in luna august ar ajunge sarcina la termen,insa eu as avea muncite doar 9 luni...ma gandeam ca cele 126 zile de concediu sa le impart astfel...90 dupa nastere(pentru a-mi acoperii cele 3 luni lipsa) si 36 eventual inante....insa nu stiu sigur daca se poate asa...daca nu....cum as putea proceda?....nu stiu daca am dreptul sa iau CIC...o alta solutie ar fi sa intru in concediu fara plata?...as risca astfel sa-mi pierd locul de munca sau in aceste conditii si concediul fara plata are acelasi regim ca si CIC pana la 1 sau 2 ani?Mentionez ca nu risc sa mi se desfiinteze postul...acesta fiind definitiv.
In 2011 risti sa te alegi cu pierderea locului de munca in cazul solicitarii unui concediu fara salar?
Buna,
O mica nedumerire....pot beneficia de CIC in conditiile in care in momentul nasterii am muncite fara intrerupere 9 luni...nu 12?....as putea spre exemplu beneficia de concediu fara plata,de concediu medical sau de acele zile de concediu pre si post natal care sa imi permita cumularea a 12 luni?
Va rog frumos sa ma ajutati!
Multumesc,