avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Activitate crib

Activitate crib

Ma poate ajuta cineva cu un model de contract de asistenta juridica in engleza?
Multumesc!
Am urmatoarea speta: in vama s-a confiscat de la transportator marfa pentru lipsa CMR si s-a intocmit proces verbal doar cu avertisment. Lucrurile stau cam asa: X din tara A face comanda si plateste in avans marfa unui Y din tara B. Y din tara B face comanda pt marfa la Z din tara C. FiInd sold ex work X angajeaza un transportator pt a efectua transportul din tara C catre tara A, numai ca singurele CMR sunt pentru transport din tara C catre tara B, X nefiind mentionat nicaieri. In Romania garda a confiscat marfa de la transportator retinand ca ar fi el proprietarul pentru incalcarea art.1 lit a si e din lg 12/1990 pentru lipsa CMR pentru teritoriul Romaniei.
Nu exista proces verbal de custodie.
Cum ar trebui procedat? Eu ma gandeam la plangerea lui X impotriva pv, plangerea lui X catre transportator in baza conventiei pt transport international.
Se mai pot obtine bunurile confiscate?
Multumesc!
In baza legii 263/2010, in sistemul de pensii publice urmeaza sa fie asimilate si persoanele care pana acum erau asigurate in alte sisteme, neintegrate sistemului public de pensii, deci si avocatii! Fata de dispozitiile legii, suntem obligati la depunerea declaratiei individuale de asigurare si la plata contributiilor catre cas?
Nu mai inteleg nimic! Ba suntem obligati, ba nu suntem!
Sau e vorba numai de pilonul II de pensii private ( 2,5% din impozitul platit este redistribuit catre un fond de pensii)
Eu nu am facut nicio declaratie si nici nu am platit deloc pana acum.