avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Activitate mirceadobre78

Activitate mirceadobre78

Buna ziua,

Permisul de Sedere in Romania e acelasi lucru cu Carte de Rezidenta pentru Membrii de Familie?

Mentionez ca persoana in cauza este de nationalitate peruana, deci in afara UE.

Multumesc,
Multumesc pentru raspuns.
Da, suntem in Peru momentan. Vizita in Spania va fi de scurta sedere, 1-2 zile.
Noi am mai intrat acum 3 ani in Spania si nu a fost nici o problema. Desi informatiile sunt contradictorii despre visa Schengen. Un peruan are nevoie de viza Schengen in mod normal, dar sotia poate sa calatoreasca ca si cetatean UE cu Cartea de Rezidenta.
Consulatul Spaniei in Peru nu raspund la email, la telefon nu stiu exact ce sa-ti raspunda, ba da da, ba ca nu. Suna ciudat dar din pacate....asta e.

Multumesc,
Buna ziua,

Am o intrebare putin mai complicata. Eu sunt roman dar casatorit cu o fata din Peru. Sotia are Carte de Rezidenta pentru Membrii de Familie valida. Noi am locuit de 3 ani in Peru (eu avand Carte de Rezidenta in Peru). Cartea de rezidenta a sotiei este valida pana in 2015. Dorin sa calatorim din Peru-Spania pentru cateva zile. Este cartea de rezidenta valida pentru intrarea in spania pentru cateva zile ori este nevoie de viza Schengen?

Multumesc,
Mircea
Buna seara,

Sunt cetatean roman asigurat prin CAS Giurgiu platind lunar asigurarea. Sotia este cetatean strain (din afara UE) cu carte de rezidenta romaneasca si cu calitatea de coasigurat (avem toate documentele depuse la medicul de familie). Totul a fost ok pana acum, in sensul ca luam medicamente compensate cand a fost nevoie. Acum cateva zile am luat o trimitere de la medicul de familie pt. un test Papanicolau pt. sotie. De la laborator am primit raspuns ca CAS nu poate deconta banii catre ei pt. ca sotia este cetatean strain, chiar daca este coasigurat.
Este posibil sa nu beneficieze de acest serviciu sotia avand in vedere ca este cetatean strain coasigurat?

Multumesc anticipat,
Mircea