avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... calitatea de coasigurat cetatean strain
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

calitatea de coasigurat cetatean strain

Buna seara,

Sunt cetatean roman asigurat prin CAS Giurgiu platind lunar asigurarea. Sotia este cetatean strain (din afara UE) cu carte de rezidenta romaneasca si cu calitatea de coasigurat (avem toate documentele depuse la medicul de familie). Totul a fost ok pana acum, in sensul ca luam medicamente compensate cand a fost nevoie. Acum cateva zile am luat o trimitere de la medicul de familie pt. un test Papanicolau pt. sotie. De la laborator am primit raspuns ca CAS nu poate deconta banii catre ei pt. ca sotia este cetatean strain, chiar daca este coasigurat.
Este posibil sa nu beneficieze de acest serviciu sotia avand in vedere ca este cetatean strain coasigurat?

Multumesc anticipat,
Mircea
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:15, 2 Februarie 2011
Este o aberatie . Are dreptul la consultatii si medicamente ca orice cetatean roman cu atat mai mult ca este coasigurat. Adresati-va la cea mai apropiata casa de asigurari de sanatate de domiciliul dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere in suedia - sotie rezident in suedia asigurata in romania guritaoana guritaoana Buna ziua! Sunt cetatean al Romaniei, iar sotul meu este roman cu cetatenie dubla(si suedeza) stabilit in Suedia. Ne-am casatorit de 1 an si acum asteptam un ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului de sedere in romania pentru un cetatean non-ue casatorit cu cetatean roman DErcan DErcan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele necesare pentru a obtine dreptul de sedere in Romania de la Oficiul Roman pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. lucrez in străinătate (in ue), iar soția mea a ... Ast90 Ast90 Buna ziua. Lucrez in străinătate (in UE), iar soția mea a născut în străinătate. Întrucât a lucrat in Romania anterior nașterii copilului, este ... (vezi toată discuția)