Multumesc de informatii. Plata trebuie facuta din contul bancar al PFA-ului? Sau nu conteaza? Atata timp cat pe factura apar atat informatiile vanzatorului cat si cele ale cumparatorului (PFA-ul in cazul meu)
De asemenea, conteaza daca adresa unde se trimite produsul este diferita de cea a sediului social al PFA-ului? Sau e important doar acel "billing address" sa fie pe sediul social?
Este posibil sa decontez (adica sa trec la cheltuieli) pe un PFA, a unei facturi din europa/USA? De exemplu, vreau sa cumpar un laptop din afara romaniei (e.g., amazon.com, etc) si alte chestii (e.g., licente software) care sunt necesare activitatii mele. Se pot deconta? Sau trebuie sa cumpar din romania (si sa am factura pe limba romana, etc)
As fi foarte interesat si eu de un raspuns la treaba aceasta. Eu am fost la un notar, care nu a stiut sa-mi zica mare lucru - cum sa gasesti raspunsuri in felul acesta?. probabil nu am apelat la cineva care sa stie ceva.
@illuvator: din ce m-am interesat, o declaratie 201 ar trebui depusa.
Dar nu stiu exact daca e bine/destul. Totodata, avand in vedere ca poti primi banii in paypal, cand ar trebui declarati? Cand ii torni la tine in cont ( la o banca din RO sa zicem), sau e ok si din paypal? Am observat ca cei cu AdSense printeaza un print-screen ca si dovada. Deci ar fi ok sa mutam banii in contul din banca din RO, si apoi sa dovedim printr-un extras de cont veniturile? Sau intre timp daca suma e mare vine fiscu si poc, nici macar n-am avut timp sa trimit declaratia?
Am primit niște venituri din străinătate - am făcut niște programe pentru calculator - sunt student. Din ce m-am documentat, trebuie să completez o declarație 201. Sunt personă fizică. Dar, din ce am înțeles, limita pentru anul 2010 era 15 mai. Acum e deja August. Totuși, nu vreau să rămân fără treaba asta rezolvată așa că tot trebuie completată. De aceea aș avea niște întrebări.
1) Se mai poate depunde și acum pentru anul 2010?
2) Există ceva penalizare pentru întârziere? Dacă da, cât e/ cum se calculează ?
3) Cum fac plata impozit-ului? Îmi vine ceva factură?
4) Cât trebuie plătit impozitul? Doar cei 16% sau mai trebuie și altceva? (Casa de asigurări? - dacă și altele, cât? )
5) Pe anul acesta am mai făcut niște programe. Deci ar trebui anul viitor 2012, să completez pe anul acesta. Când se pot/trebuie duse cererile? Doar din 1 ianuarie, sau pot și de acum?
6) Din ce știu la PFA/ pers juridice, se poate face control la calculatoarele de la firmă să fie în regulă cu licențele. Se poate întâmpla asta și la mine dacă duc declarația? Nu de alta, da să știu cât de urgent ar trebui să-mi cumpăr licențe pentru câteva programe - oricum vreau să le cumpăr.