avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decontare (deducere cheltuieli) factura externa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decontare (deducere cheltuieli) factura externa

Buna,

Este posibil sa decontez (adica sa trec la cheltuieli) pe un PFA, a unei facturi din europa/USA? De exemplu, vreau sa cumpar un laptop din afara romaniei (e.g., amazon.com, etc) si alte chestii (e.g., licente software) care sunt necesare activitatii mele. Se pot deconta? Sau trebuie sa cumpar din romania (si sa am factura pe limba romana, etc)

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
manu_manu2114, utilizator
Desigur.
Trebuie sa tineti cont de dispozitiile art. 319 alin. 20 din Codul fiscal.
Aici sunt mentionate informatiile obligatorii pe care trebuie sa le contina un document pentru a putea fi asimilat unei facturi.

Multumesc de informatii. Plata trebuie facuta din contul bancar al PFA-ului? Sau nu conteaza? Atata timp cat pe factura apar atat informatiile vanzatorului cat si cele ale cumparatorului (PFA-ul in cazul meu)

De asemenea, conteaza daca adresa unde se trimite produsul este diferita de cea a sediului social al PFA-ului? Sau e important doar acel "billing address" sa fie pe sediul social?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
manu_manu2114, utilizator
Ar fi indicat ca plata sa se faca din contul PFA pentru evitarea oricaror dubii.
In ceea ce priveste livrarea, nu cred ca este vreo problema daca se mentioneaza alta adresa.
Puteti de exemplu sa mentionati ca veti ridica produsul de la sediul curierului sau de la un oficiu postal.
Atentie ca, in cazul in care achizitia se face din tari precum America sau Canada veti plati atat taxe vamale cat si TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie infiintat pfa pentru vanzarea de produse pe amazon.com Utta Utta Buna ziua, Pentru depunerea declaratiei unice si a platii impozitelor si contributiilor pentru veniturile obtinute din vanzarea de produse pe amazon.com ... (vezi toată discuția)
Pfa pe codul caen 6202 la norma de venit - intrebari cu noile schimbari danyboy danyboy Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de un PFA pe codul CAEN 6202 la norma de venit: 1. Mai exista norma de venit pentru IT (creare the software ... (vezi toată discuția)
Pfa caen 6202 - pot factura alte costuri? Catalin9871 Catalin9871 Buna ziua, Am un PFA caen 6202 (consultanta in tehnologia informatiei). In contractul cu clientul scrie ca alte costuri necesare desfasurarii activitatii pot ... (vezi toată discuția)