avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Activitate Tommy D

Activitate Tommy D

midaria82 ,

Imi cer scuze fata de toata lumea, foarte multi au spus ca putini tati se comporta ca mine, sa lupte pentru copil. De fapt am vazut si in procesul meu tati care erau deacord ca micutul sa fie incredintat mamei. Probabil ca am fost si eu catalogat in aceasta clasa de foarte multi din acest site, clasa de care sincer imi este rusine. Tati care isi renega propii copii, care fug de responsabilitati si care isi mananca de sub unghii. Sper ca prin aceste cateva cuvinte simple am explicat de ce sunt asa revoltat.
Cam acesta a fost ultimul meu comentariu la acest topic. Daca utilizatorul doreste sa posteze sentinta dupa proces am sa-i fiu profund recunoscator.
Toate cele bune tuturor!
proastasatului.
[editat]
1. Stii cumva cat platesc pensie alimentara?
2. Stii cumva daca ma ocup de copil mai bine decat mama lui cat este la mine?
3. Stii cumva daca imi plac meciurile sau iesirile cu baietii?
4. Stii cumva daca cumpar medicamente, jucarii, imbracaminte si incaltaminte?
5. Stii cumva daca este comunicativa mama copilului ca sa ma pot implica mai mult in viata fiului meu?
6. Stii exact ceea ce fac eu de scrii pomelnice aici?
7. Eu doresc ca fosta sotie sa renunte la custodia copilului in favoarea mea, dar legea din Romania vede precum calul. Din pacate este doar un vis frumos.........
[editat]
O zi buna!


[ editat de moderator- nu mai citati integral mesajul caruia ii raspundeti, va mai rog sa fiti cuviincios pe forum, multumesc ]
proastasatului,


La ceea ce spuneti dvs inseamna ca mama doreste sa creasca copilul doar cu banii de la tata. Atunci este gandirea unui om avar.
Daca mama ar pune aceeasi suma cat da si tatal atunci veti observa unele familii reusesc sa traiasca si sa se descurce din acest venit. Eu personal cunosc o familie compusa din 3 persoane care fac fata cu brio lunar.
Totusi, nu credeti ca suma adunata de la cei doi parinti ar ajunge sa creasca un copil?





[ editat citat]
Salutari tuturor,
Nu stiu cati dintre cei care au postat aici au fost in sala de judecata unde se judeca un asemenea proces, sau cati au trecut prin aceasta experienta.
Am doar o singura intrebare: Daca situatia ar fi fost inversa, mamele nu ar fi deschis proces pentru sistarea pensiei alimentare pentru lunile respective?
Nu vad nimic rau in asta, el trebuie sa plateasca pensia alimentara pentru lunile respective plus ca trebuie sa asigure imbracaminte, mancare, cheltuieli in parc, sa cumpere jucarii....etc.
De ce sa cheltuie dublu in acele luni?
midaria82 a scris:

Multumesc Avlil pt gandurile bune.

Recunosc ca nu sunt interesata sa renunt la pensia alimentara a copilului in schimbul unor beneficii de genul hainutze sau rechizite. Consider ca acest copil sta putin cu tatal ei ( o zi la 2 saptamani ) astfel incat el sa ii cunoasca necesarul.


Salutare tuturor,
Stiu ca ai sa te superi pe mine dar tot spun.
Sunt divortat din 2009, de atunci si pana acum nu stiu exact tot ce-i place copilului meu, care este exact jucaria lui personala si multe altele deoarece nu exista aceea comunicare intre parinti. Daca eu nu am reusit sa o conving pe fosta mea parnera de viata, sa comunice pentru copil, nu face si tu aceeasi greseala.
Incercati sa trimiteti macar un mail sau un sms de informare.
Acum nu realizati, dar mai tarziu o regretati amarnic, copilul de azi nu va fi copil tot timpul.......#-o
AVLIL a scris:

Nu confundati ce datorati dv. lui cu ce datoreaza el copilului.

Mie nu imi pare meschina, cred ca e in interesul tuturor ca partile sa se implice impreuna in viata copilului. Cred ca astfel si tatal, in cazul de fata, va fi constient de ce inseamna intretinerea unui copil. Ca el il primeste cu cateva jucarii, bidonul de apa de drum, 2 perechi de pantofi si 14 tricouri, 4 carti si 2 puzzle... or ce-ar fi sa le cumpere de fiecare data? Macar jumatate?
In iulie si in septembrie copilul nu are un curs optional?
Uite, tu ii dai 3 lei pe luna, da? Platesc eu toate obligatiile copilului din 3 lei * 2 si iti dau restul in fiecare vacanta din asta, e bine?
Cati parinti inteleg ca celalalt parinte, ca sa fie implicat, deci parinte cu adevarat, trebuie sa stie daca copilul lui mananca struguri sau mere? cate cursuri face? Unde e materia lui slaba? Cati fac lista sau scrisorica la inceput de vizita cu informatii necesare celuilalt parinte despre obiceiuri, teme, activitati?


D-na AVLIL, este cel bun comentariu pe care l-am citit pana acum pe acest site. Cata dreptate aveti, cati parinti ar trebui sa urmeze acest model si sa-si dea seama ca divergentele lor nu trebuie sa afecteze copilul. Eu unul am renuntat de mult la aceste divergente si am cumparat absolut tot ce era necesar copilului fara sa cer ceva in schimb. Cand i-au copilul il primesc doar cu hainele de pe el, fara schimburi, jucarii sau scrisorica.
Eu nu sunt avocat sau jurist, din punctul meu de vedere si dupa cum se judeca in Romania fostul sot al userului nu va avea castig in instanta.
O seara buna!
gi_jane2 a scris:

Subiectul l-ati deschis in martie 2011, nu aveam de unde sa stiu cand ati depus cererea sau daca ati depus.
"mama f bine poate cheltui pensia pe o luna in saptamana in care copilul e la dansa." , am zis atunci. Dvs nu platiti pensie pe zi, ci pe luna, nu se imparte contributia pe zile. Daca ati avea copilul o luna intreaga se poate hotari ca in acea luna sa nu platiti.
Dvs cereti, celalalt se apara, depinde de cum isi argumenteaza fiecare cererea, fiecare caz e analizat in parte.





Aici aveti perfecta dreptate, pensia alimentara se da pentru o luna, nu pentru o zi, ceea ce inseamna ca nu se pot acumula zilele dintr-un an pentru a se scuti de plata pensiei alimentare, la o prima vedere ar fi o scutire de 1,8 luni pentru tot anul. Sunt foarte curios sa aflu ca o instanta din Romania da castig de cauza celui care cere asa ceva.
O zi buna tuturor!
gi_jane2 a scris:

Nu ma contrazic deloc. In cazul dvs ati vrut sa nu platiti o luna pensie pt ca sta copilul la dvs 3 saptamani. Ati avut vreo sansa in cererea dvs ?Eu cred in continuare ca NU
Si da, s-a schimbat cate ceva.. codul familiei e abrogat, iar codul civil s-a schimbat de la postarea dvs incoace. Sunt mai multe schimbari in ce priveste obligatia de intretinere, plata ei.
Chiar nu vedeti diferenta intre a sta la celalalt parinte cate doua zile pe saptamana si a sta o luna intreaga ?

Iar "dati " se scrie legat.





Stimata d-na, am cerut in anul 2012 sa fiu scutit de plata pensiei alimentare atat timp cat este copilul la mine(3 saptamani in vacanta si cate 2 weeknd-uri pe luna), ceea ce inseamna ca totul s-a judecat dupa noul cod, corect?, iar instanta a decis respingerea cererii datorita faptului ca toate aceste zile nu sunt legate iar pensia alimentara nu poate fi fractionata. Daca dvs stiti ca ar exista o asemenea lege va rog sa ne spuneti si noua.
Stiu si eu ca toate procesele se judeca dupa lege, va rog sa ne explicati cum d-nul poate avea sanse de castig, conform codului.
@ gi_jane2.
Cu tot respectul dar cred ca dvs va contraziceti singura sau pe fiecare topic publicati dupa cum doriti. Prin anul 2011 am deschis topicul "Anularea pensiei alimentare pe luna in care copilul este la mine." in care dvs ati spus, citez "nu vad de ce v-ar scuti instanta pt o luna de plata in conditiile in care la dvs sta copilul 3 saptamani pe an. nicio sansa. mama f bine poate cheltui pensia pe o luna in saptamana in care copilul e la dansa. nu cred sa aveti vreo sansa", inchei citatul.
In concluzie, s-a schimbat ceva in Codul familiei sau Codul civil si eu nu stiu?
Avocatul meu cu care tin legatura nu ma informa de noutati?
Sper sa nu mai da-ti cu presupusul in stanga si in dreapta, va rog sa nu mai speriati oamenii sau la altii sa le da-ti sperante desarte doar pentru a se vedea ca aveti activitate pe site.
O seara placuta!
Răspuns la discuția Apartament sub ipoteca
Va multumesc pentru ajutor.
Totusi mai am o singura intrebare, unde gasesc Registrul de Transcriptiuni si Inscriptiuni?
Multumesc!