Multumesc Avlil pt gandurile bune.
Recunosc ca nu sunt interesata sa renunt la pensia alimentara a copilului in schimbul unor beneficii de genul hainutze sau rechizite. Consider ca acest copil sta putin cu tatal ei ( o zi la 2 saptamani ) astfel incat el sa ii cunoasca necesarul.
Nu confundati ce datorati dv. lui cu ce datoreaza el copilului.
Mie nu imi pare meschina, cred ca e in interesul tuturor ca partile sa se implice impreuna in viata copilului. Cred ca astfel si tatal, in cazul de fata, va fi constient de ce inseamna intretinerea unui copil. Ca el il primeste cu cateva jucarii, bidonul de apa de drum, 2 perechi de pantofi si 14 tricouri, 4 carti si 2 puzzle... or ce-ar fi sa le cumpere de fiecare data? Macar jumatate?
In iulie si in septembrie copilul nu are un curs optional?
Uite, tu ii dai 3 lei pe luna, da? Platesc eu toate obligatiile copilului din 3 lei * 2 si iti dau restul in fiecare vacanta din asta, e bine?
Cati parinti inteleg ca celalalt parinte, ca sa fie implicat, deci parinte cu adevarat, trebuie sa stie daca copilul lui mananca struguri sau mere? cate cursuri face? Unde e materia lui slaba? Cati fac lista sau scrisorica la inceput de vizita cu informatii necesare celuilalt parinte despre obiceiuri, teme, activitati?
Subiectul l-ati deschis in martie 2011, nu aveam de unde sa stiu cand ati depus cererea sau daca ati depus.
"mama f bine poate cheltui pensia pe o luna in saptamana in care copilul e la dansa." , am zis atunci. Dvs nu platiti pensie pe zi, ci pe luna, nu se imparte contributia pe zile. Daca ati avea copilul o luna intreaga se poate hotari ca in acea luna sa nu platiti.
Dvs cereti, celalalt se apara, depinde de cum isi argumenteaza fiecare cererea, fiecare caz e analizat in parte.
Nu ma contrazic deloc. In cazul dvs ati vrut sa nu platiti o luna pensie pt ca sta copilul la dvs 3 saptamani. Ati avut vreo sansa in cererea dvs ?Eu cred in continuare ca NU
Si da, s-a schimbat cate ceva.. codul familiei e abrogat, iar codul civil s-a schimbat de la postarea dvs incoace. Sunt mai multe schimbari in ce priveste obligatia de intretinere, plata ei.
Chiar nu vedeti diferenta intre a sta la celalalt parinte cate doua zile pe saptamana si a sta o luna intreaga ?
Iar "dati " se scrie legat.