Salutari la toata lumea!
Am cumparat o masina in 1998 si am garantat cu apartamentul. Acte peste acte si binenteles ca apartamentul a fost pus sub ipoteca. Anii au trecut, am platit tot, am primit scrisoarea de la banca necesara pentru a scoate apartamentul din ipoteca dar nu stiu unde se ma adresez. Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Mii de multumiri celor care vor raspunde!
Salutari din nou,
Am dat cateva telefoane, am ceva informatii dar sunt inca nelamurit. In 1998 cand a trebuit sa fac ipoteca pe apartament nu exista cartea funciara si nici cadastru. In aceste conditii sunt obligat sa intocmesc cartea funciara si cadastru pentru apartament si pe urma sa-l scot de sub ipoteca?
Ce ma sfatuiti?
Mii de multumiri celor care vor raspunde!
Sunteti in situatia lipsei CF la data ipotecii.radierea ipotecii se face din registrul de inscriptiuni si transcriptiuni, avand nevoie de:
1. radierea sarcinilor din Registrul de Transcriptiuni si Inscriptiuni(pentru imobillele neintabulate)
- adresa creditorului (banca; insitutie) aferent sarcinii; O AVETI
- in cazul persoanelor fizice este necesara Declaratia Autentica data in fata notarului public ce se taxeaza la valoarea creantei; O VETI COMPLETA
- copie xeroxata a documentelor din care reiese creanta respectiva cu mentiunea transcrieiri;
- cererea de radiere FORMULAR OCPI
- taxa de operare catre OCPI - BCF teritorial CONFORM TARIF
Apartament de vanzare
nicusan
Cum pot afla daca un apartament pe care vreau sa-l cumpar este ipotecat?
Vanzatorul este dator la banci, CAR-uri care au trimis executori judecatoresti la usa ... (vezi toată discuția)