buna ziua,
m-ar interesa urmatoarea problema: as vrea sa ma angajez la firma unui amic si imediat,dupa prima luna maxim, sa ma concedieze cu art 65 ca sa benefiziez de indemnizatie. indeplinesc conditiile cu 12 luni de cotizatie in ultimile 24,etc. intrebarea mea este: cum ar fi mai bine sa-mi faca contractul de munca, pe per nedeterminata,determinata, cu perioada de proba,etc. ideea este sa imi poata incheia cat mai repede cu art.65, chiar mai devreme de o luna daca e posibil.
va multumesc.
DESI...VAD CA ART.61 LIT. C SI D SE REFERA LA MOTIVE CARE "TIN DE PERSOANA SALARIATULUI". SA INTELEG CA ACEASTEA 2 TIN DE PERSOANA SALARIATULUI INSA NU II SUNT IMPUTABILE SI ASTEFL POATE BENEFICIA DE INDEMNIZATIE?
buna ziua,
am o nelamurire va rog: lucrez intr-o institutie de stat si vreau sa plec de acolo si sa beneficiind de indemnizatie de somaj. problema e ca ei nu prea vor sa-mi faca concediere cu una din literele necesare pt a putea beneficia de indemnizatie. mi-au zis ca n-am decat sa-mi dau demisia.
cum ma sfatuiti sa procedez?
multumesc
buna ziua,
am cautat in toate topicurile si nu am gasit raspuns pt problema mea.
am absolvit facultatea in iunie 2010 si beneficiez pana la sfarsitul lui februarie de indemnizatie de somaj.
mi-am gasit loc de munca la mai mult de 50 km de domiciliul stabil, si urmeaza sa semnez contractul de munca, insa cu 3 saptamani inainte imi facusem viza de flotant in orasul respectiv.
am primit raspuns de la angajatii AJOFM ca nu pot beneficia de prima de instalare din cauza stabilirii resedintei.
in acest caz mi se pare articolul 75 din legea 76/2002 destul de ambiguu, pentru ca nu se specifica daca este vorba de domiciliul flotant sau stabil si nici nu se spune daca schimbarea domiciliului este obligatorie dupa semnarea contractului de munca sau inainte.
va rog sa ma lamuriti dvs., sa stiu ce pot face mai departe.
va multumesc anticipat.