Pentru informatii ar trebui sa puteti apela la ei pentru tot ce va trebuie
LEGE nr. 544/2001
ART. 5
(1) Orice persoana are dreptul sa solicite si sa obtina de la autoritatile si institutiile publice, in conditiile prezentei legi, informatiile de interes public.
(2) Autoritatile si institutiile publice sunt obligate sa asigure persoanelor, la cererea acestora, informatiile de interes public solicitate in scris sau verbal.
Legea nr. 188/1999 privind statutul functionarului public:
Art. 3 Legea nr. 188/1999
a) punerea în executare a legilor şi a celorlalte acte normative;
e) orientare către cetăţean;
Dar va spun eu cum stau lucrurile. N-are nici o legatura cu diferenta dintre flotant si stabil, ci doar schimbarea domiciliului (care este ori flotant ori stabil - adica v-ati mutat) si incadrarea in munca la peste 50Km de domiciliul stabil. Altfel, daca legea nu specifica, orice este legal. Daca exista ambiguitate, aceasta este o informatie clara, inafara daca variantele interpretarilor sunt contradictorii, daca nu se specifica altfel. Eu mi-am schimbat domiciliul stabil dupa ce m-am angajat astfel si cei de la AJOFM tot mi-au refuzat dreptul, pentru care i-am dat in judecata in Contencios Administrativ si Fiscal (angajand un avocat). Mai mult de atat, beneficiati de articolele 73, 74 si 75 din legea 76/2002 cumulate. Garantez ca cei de la AJOFM-ul dvs nu cunosc legea, si suspectez ca sunt invatati asa din oarecare motiv care circula pe arborele ierarhic din Ministerul Muncii "si Solidaritatii :)) " sa nu va dea aceste prime. Un inspector a avut si tupeul sa-mi zica malitios: "Ai sa alergi dupa bani si n-ai sa rezolvi nimic". Avea dreptate. Deocamdata, i-am rezolvat pe cativa cu un dosar penal pentru abuz in functie si un proces, dar sunt in executare, asa ca n-am rezolvat nimic inca. Urmeaza sa le fac un raport cu cerere de disponibilizare si restructurare pe motiv de incompetenta daca nu se misca nimic.
cititi si:
HOTARÂRE nr. 174 din 20 februarie 2002 (normele metodologice ale legii 76/2002)
[ link extern ]
Si daca ajungeti la concluzia ca vreti sa-i dati in judecata:
ART. 76 Legea nr. 188/1999
(1) Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim se poate adresa instanţei judecătoreşti, în condiţiile legii, împotriva autorităţii sau instituţiei publice care a emis actul sau care a refuzat să rezolve cererea referitoare la un drept subiectiv sau la un interes legitim.