avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prima de relocare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prima de relocare

Buna ziua

Mi-am depus la ajofm Timisoara dosarul pentru prima de relocare. Eu aveam domiciliul in Deva insa aveam viza de flotant si am lucrat in Timisoara. M-am inscris la somaj la ajofm Timis pe baza vizei de flotant. Ulterior mi-am gasit singura de lucru si mi-am schimbat domiciliul din Deva in Timisoara. Am depus actele petru prima de instalare conform art 75 din legea 76/2002. Raspunsul celor de la ajofm a fost negativ motivand ca :"prima de instalare se acorda pentru incadrarea in alta localitate si ca urmare a acestui fapt are loc schimbarea de domiciliu. Deci incadrarea in alta localitate se raporteaza la localitatea de la ultima incadrare. Ori in cazul dumneavoastra incadararea are loc in aceeasi localitate, adica Timisoara. Va rugam sa aveti in vedere ca nu sunteti inregistrata ca somer la agentia de la domiciliu, ci la agentia unde aveti ultimul loc de munca. "
este corect raspunsul lor? Pentru ca din cate am vazut eu in art 75 nu precizeaza nici unde de agentia de somaj la care esti inscris sau de localiatatea in care ai avut locul anterior de munca, ci doar de schimbarea domiciliului.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: iancu_anca , utilizator 14:42, 9 Octombrie 2009
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării

Informatii existente :beneficiati de indemnizatie somaj AJOFM Timis = domiciliu viza flotant,ulterior aveti domiciliu =Timisoara
Inteleg ca a-ti gasit de lucru tot in Timisoara,atunci nu este schimbat domiciliul.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
Numai ca eu mi-am schimbat domiciliul in Timisoara dupa ce am gasit de lucru, nu cat timp beneficiam de indemnizatia de somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare cu viza de flotant dragosbc dragosbc buna ziua, am cautat in toate topicurile si nu am gasit raspuns pt problema mea. am absolvit facultatea in iunie 2010 si beneficiez pana la sfarsitul lui ... (vezi toată discuția)
Caz atipic de incadrare pentru prima de mobilitate francisca_0997 francisca_0997 Persoana cu domiciliul stabil in loc. B, nu este luat in evidenta AJOFM, isi gaseste un loc de munca si devine salariat al unei S.C., in loc. S, la o distanta ... (vezi toată discuția)
Respingere solicitare prima de relocare excelenta32 excelenta32 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie. Mi-am gasit de munca in Brasov, la mai bine de 400 de km de localitatea in care am ... (vezi toată discuția)