Potrivit legii 76/2002 persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare neimpozabilă..........
Intrebarea mea este daca e nevoie de schimbarea domiciliului stabil in noua localitate sau numai viza de flotant la noua adresa?
Mersi
O seara buna
Am şi eu câteva întrebări:
1. trebuie neapărat să fii în şomaj sau e destul să fii doar absolvent.
2. cine plăteşte această primă de încadrare neimpozabilă ?
3. cine depune dosarul pentru intrarea în posesia acestei prime. sau cine trebuie să sesizeze că acest fapt e împlinit.
Mulţumesc anticipat.
Da trebuie sa fi in somaj si trebuie sa iti gasesti loc de munca intr-o
alta localitate cu contract de munca pe o perioada nedeterminata de
cel putin un an
Statul plateste aceste salarii compensatorii si dosarul trebuie depus
la AJOFM din localitatea de unde pleci si e nevoie de schimbare de domiciliu
Schimbarea de domiciliu trebuie făcută în urma contractului presupun. Adică în aceeaşi perioadă trebuie să solicit de la proprietarul imobilului în care mă voi muta şi viza de flotant, document a carui copie trebuie s-o depun la dosar ?
Statul fiind cel care plăteşte presupun că angajatorul nu are treabă cu această îndemnizaţie, el nu va ştii nimic şi nu-l va interesa.
Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.
Art. 76. - (1) Angajaţii au obligaţia de a restitui integral sumele primite conform art. 73.1, 74 şi 75, în situaţia în care raporturile de muncă sau de serviciu încetează, într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă, în temeiul următoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 lit. g) şi i), art. 61 lit. a) şi art. 79 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;
b) art. 61 lit. b) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dacă au fost condamnaţi prin hotărâre judecătorească definitivă;
c) art. 84 alin. (1) lit. b) şi e), alin. (2) lit. f) şi g) şi alin. (5) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările ulterioare.
(2) În situaţia nerespectării prevederilor alin. (1), recuperarea sumelor prevăzute la art. 73.1, 74 şi 75 se va face pe baza angajamentelor beneficiarilor, care constituie titluri executorii.
Ajutor de somaj
grozoiu gabi
am avut ajutor de somaj si m-am angajat in alt judet in timpul somajului,pe perioada determinata de 3 luni am auzit ca am dreptul la niste bani,unde sa intreb? (vezi toată discuția)