avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj


Potrivit legii 76/2002 persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare neimpozabilă..........
Intrebarea mea este daca e nevoie de schimbarea domiciliului stabil in noua localitate sau numai viza de flotant la noua adresa?
Mersi
O seara buna
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
marisara, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:24, 27 Iulie 2010
Este suficienta viza de flotant important este contractul de munca de unde rezulta locul muncii
Am şi eu câteva întrebări:
1. trebuie neapărat să fii în şomaj sau e destul să fii doar absolvent.
2. cine plăteşte această primă de încadrare neimpozabilă ?
3. cine depune dosarul pentru intrarea în posesia acestei prime. sau cine trebuie să sesizeze că acest fapt e împlinit.
Mulţumesc anticipat.
Da trebuie sa fi in somaj si trebuie sa iti gasesti loc de munca intr-o
alta localitate cu contract de munca pe o perioada nedeterminata de
cel putin un an
Statul plateste aceste salarii compensatorii si dosarul trebuie depus
la AJOFM din localitatea de unde pleci si e nevoie de schimbare de domiciliu
Multumesc marisara.

Schimbarea de domiciliu trebuie făcută în urma contractului presupun. Adică în aceeaşi perioadă trebuie să solicit de la proprietarul imobilului în care mă voi muta şi viza de flotant, document a carui copie trebuie s-o depun la dosar ?
Statul fiind cel care plăteşte presupun că angajatorul nu are treabă cu această îndemnizaţie, el nu va ştii nimic şi nu-l va interesa.
Din Legea 76/2002:

Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării.

Art. 76. - (1) Angajaţii au obligaţia de a restitui integral sumele primite conform art. 73.1, 74 şi 75, în situaţia în care raporturile de muncă sau de serviciu încetează, într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă, în temeiul următoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 lit. g) şi i), art. 61 lit. a) şi art. 79 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;
b) art. 61 lit. b) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dacă au fost condamnaţi prin hotărâre judecătorească definitivă;
c) art. 84 alin. (1) lit. b) şi e), alin. (2) lit. f) şi g) şi alin. (5) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările ulterioare.
(2) În situaţia nerespectării prevederilor alin. (1), recuperarea sumelor prevăzute la art. 73.1, 74 şi 75 se va face pe baza angajamentelor beneficiarilor, care constituie titluri executorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de munca la mai mult de 50 km de domiciliu lory84 lory84 Buna ziua, am si eu nevoie de cateva clarificari: -am citit prin toate sau aproape toate articolele care au legatura si ma interesau cu privire la articolul ... (vezi toată discuția)
Cursuri calificare/recalificare pentru absolventii de studii superioare promotia 2010 ovidiuth ovidiuth am terminat anul acesta facultatea si nu am reusit sa imi gasesc inca un loc de munca si vreau sa imi depun dosarul pentru acordarea ajutorului de ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj grozoiu gabi grozoiu gabi am avut ajutor de somaj si m-am angajat in alt judet in timpul somajului,pe perioada determinata de 3 luni am auzit ca am dreptul la niste bani,unde sa intreb? (vezi toată discuția)