avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cursuri calificare/recalificare pentru absolventii de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cursuri calificare/recalificare pentru absolventii de studii superioare promotia 2010

am terminat anul acesta facultatea si nu am reusit sa imi gasesc inca un loc de munca si vreau sa imi depun dosarul pentru acordarea ajutorului de somaj.
intrebari:
1. care este valoarea lunara a ajutorului de somaj pentru absolventii cu studii superioare 2010?
2. in perioada in care beneficiez de acest ajutor voi putea urma si alte cursuri de calificare/ recalificare in afara celor organozate de ajofm?
3. daca din octombrie ma voi muta in alta localitate fara a schimba buletinul ci doar imi voi pune viza de flotant pentru un an voi mai beneficia de somaj, in conditiile in care scopul deplasarii este gasirea unui loc de munca?
Cel mai recent răspuns: ovidiuth , utilizator 22:55, 1 August 2010
1. Indemnizatia de somaj este de jumatate din salariul minim pe economie (600:2) si din acesta se mai retiine acum inca 15%. Deci ar mai ramane 255 lei.
2. Puteti sa va inscrieti la cursurile de calificare/recalificare organizate de AJOFM.
3. Puteti sa va deplasati unde doriti, in cautare de lucru, dar sa va prezentati lunar la AJOFM pentru a viza carnetul de somer.
in cazul in care imi gasesc un loc de munca si am un contract pe o perioada de un an, voi putea beneficia de prima de instalare daca pe buletin apare viza de flotant pana in martie cand acesta expira?
1. Din Legea 76/2002:
Art. 74. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea în care îşi au domiciliul stabil, beneficiază de o primă de încadrare acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării.
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul primesc o primă de instalare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, egală cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data instalării
Art. 76. - (1) Angajaţii au obligaţia de a restitui integral sumele primite conform art. 73.1, 74 şi 75, în situaţia în care raporturile de muncă sau de serviciu încetează, într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă, în temeiul următoarelor prevederi:
a) art. 55 lit. b), art. 56 lit. g) şi i), art. 61 lit. a) şi art. 79 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare;
b) art. 61 lit. b) din Legea nr. 53/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dacă au fost condamnaţi prin hotărâre judecătorească definitivă;
...
2. Din Norma deaprobare a Legii 76/2002:
Art. 46. - Nu constituie schimbare de domiciliu intr-o alta localitate, in situatia prevazuta la art. 75 din lege, daca localitatea unde persoana se incadreaza in munca apartine aceleiasi unitati administrativ-teritoriale: comuna, oras, municipiu sau sectoarele municipiului Bucuresti.

3. Intrebati la AJOFM deoarece stiu ca nu se admite viza de flotant.

multumesc fffff mult pentru informatii,
o seara placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj marisara marisara Potrivit legii 76/2002 persoanele care în perioada în care beneficiază de indemnizaţie de şomaj se încadrează într-o localitate situată la o ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj grozoiu gabi grozoiu gabi am avut ajutor de somaj si m-am angajat in alt judet in timpul somajului,pe perioada determinata de 3 luni am auzit ca am dreptul la niste bani,unde sa intreb? (vezi toată discuția)
Absolventi de facultate; prima de instalare gabiclenciu gabiclenciu V-as ruga daca ma puteti lamuri in urmatorul caz: - absolvent facultate 2010.Continua studii master.Poate beneficia de somaj? - absolvent facultate 2010 in ... (vezi toată discuția)