avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Activitate rusalim

Activitate rusalim

multumesc pentru raspunsuri
Asta inseamna ca te duci la tribunal si depui o cerere ,iar judecatorul stabileste daca 25% trebuie platit din brut sau net?
ce trebuie sa faca pers.care a platit pensie alimentara pentru 1 copil atunci cand ramane fara venit?
Răspuns la discuția Cine plateste concediul prenatal?
cum afecteaza concediul fara plata concediul pre si post natal,ca nr. de zile si acordarea indemnizatiei?
Răspuns la discuția neprezentare la locul de munca
Salariatul nu se mai prezinta din data de 8,pe 9 i se trimite notificarea.Deci,pana pe 19 societatea trebuie sa astepte ,ori sa primeasca confirmarea ridicarii scrisorii,ori sa vina salariatul.Cu ce data se face desfacerea CIM?
Răspuns la discuția neprezentare la locul de munca
Convocarea se face la o data stabilita de comisie ?(in sensul ca nu exista vreun termen?);cine face parte din acesta comisie?;precizez ca in societate exista si contract colectiv de munca.Ok,scrisoarea recomandata se intoarce,salariatul nu o ridica.Ce facem in continuare?
Cum se procedeaza de catre o soc.atunci cand un salariat nu se mai prezinta la serviciu?
Răspuns la discuția Raport zilnic casa marcat
corneliamagda a scris:

Intr-adevar monetarul nu mai este obligatoriu.
Dar in practica, eu recomand folosirea acestuia, deoarece sunt situatii cand orarul unor societati comerciale, ce desfasoara activitati de vanzare cu amanuntul, solicita existenta a doua schimburi sau chiar daca este un singur schimb, cel care preda banii la casierie, trebuie sa aiba dovada depunerii banilor, ceea ce pe raportul fiscal nu poate fi trecut.
Din experienta, va spun ca au fost situatii cand gestionarul, neavand semnatura celui caruia i-a predat banii, a fost bun de plata.

Acum este obligatoriu ca pe langa monetar,sa fie taiata si chitanta cu suma de pe monetar?
Răspuns la discuția Deducerea personala de baza
Am citit topicul pe care mi l-ati recomandat.M-am lamurit si cu deducerea.Persoanele respective,2,au fost angajate cu data de 10.04.,deci din aceasta cauza nu apare pe stat nici o deducere.Va multumesc pentru informatii.
Răspuns la discuția Deducerea personala de baza
Imi puteti spune actul care reglementeaza acest lucru,privind neacordarea deducerii in cazul angajarii in aceeasi luna?