avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Activitate niotin

Activitate niotin

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti ce se intimpla in urmatorul caz:
Asociatia a avut angajat cu CM pana la data de 01.08.2019 cand de comun acord si-a incetat activitatea, Azi primesc un plic de la un executor judecatoresc prin care ne instiinteaza ca se instituie poprire pe venitul fostului angajat nentionat mai sus si in termen de 5 zile de la primirea respectivei adrese sa virez suma de bani 1/3 din retributia care defapt nu mai e...
Cum procedez in situatia de fata?!?
Buna ziua, as dori sa aflu cine suparta cheltuielile de scolarizare privind autorizarea administratorilor asociatiilor de proprietari. Multumesc.
Ce se intampla in cazul in care am cumparat un produs electronic, care s-a defectat, nu mai gasesc garantia, dar conform facturii este inca in perioada de garantie.
Va multumesc.
Care e procedeul de evaluare a unei bovine electrocutate datorita unor fire electrice cazute de pe stalpii de inalta tensiune in vederea solicitarii cererii de despagubire catre electrica. Multumesc.
Buna ziua,
doresc sa adresez o intrebare: Daca esti functionar public, mai poti indeplini functia de presedinte de asociatie, ori de administrator asociatie cu contract de munca? Va multumesc.
elga50 a scris:

Contractual intre cine si cine? Furnizorul este o parte in contract.
Cine e a doua parte?

A doua parte din contract este asociatia de proprietari.
Buna ziua,
azi am primit o adresa de la prestatorul de servicii respectiv, apa, canal si salubritate din care citez: "In temeiul raporturilor contractuale dintre societatea noastra si dvs., va solicitam ca pana in data de 09.04.2015 sa ne trimiteti dovada constituirii si a inregistrarii asociatiei de proprietari si a organelor de conducere a asociatiei in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiei de proprietari." In acest sens, va solicitam copii xerox de pe urmatoarele documente:
-Statutul asociatiei si acordul de asociere;
-Dovada inregistrarii asociatiei la organul financiar local, in conformitate cu art. 6 din Legea 230/2007;
-Incheierea pronuntata de judecatoria din raza de domiciliu cu privire la inregistrarea asociatiei de propr. si a comitetului executiv;
-Contractul individual de munca al administratorului pers. fizica atestata pt. functia de administrator sau contractul de administrare incheiat cu pers. juridice specializata si autorizate conf. dispozitiilor art. 35 alin (1) din Legea 230/2007;
-Dovada efectuarii inregistrarilor privind modificarile sau completarile aduse la statut ori a acordului de asociere la judecatoria din raza de domiciliu.
Va aducem la cunostinta faptul ca, in situatia in care nu ne veti comunica inscrisurile solicitate privind constituirea si inregistrarea asociatiei in conf. cu disp. Legii 230/2007, va vom inceta contractele avand ca obiect serviciile publice de furnizare apa, canal si salubritate, incheiate cu dvs.
Semneaza director, contabil sef si consilierul juridic.

Intrebare: Este corecta solicitarea furnizorului de servicii mentionat, atata timp cat nu avem un raport de subordonare ci unul strict contractual?
Buna ziua,
va rog sa imi spuneti care este procedura de obtinere a unei sentinte judecatoresti de infiintare si a cerrtificatului de inscriere a persoanei juridice fara scop patrimonial a unei asociatii de proprietari infiintate din anul 2004, vechii administratori nu sau ingrijit de aceste proceduri, mentionez ca asociatia respectiva are cod de indentificare fiscala de la data 23.12.2004 si statut legalizat la un birou de avocatura.
carmenmur a scris:

restantele se recupereaza prin instanta, de asociatia de proprietari.


Asta stiam, intrebarea mea este cine intocmeste documentele si ii actioneaza in instanta?
Va rog sa imi spuneti, in cazul in care gestiunea asociatiei de proprietari este preluata de firma prestatoare de servicii cine incaseaza cheltuielile comune ale asociatiei iar daca exista restantieri ori devin restantieri pe parcursul derularii contractului cum se recupereaza restantele mai mari de 90 de zile prin instanta de judecata. Va multumesc.