Multumesc pt raspuns, optiunea noastra este sa reparam acoperisul pentru a nu se degrada mai tare,mai ales ca vin ploile de toamna si apoi sa incercam sa recuperam banii de la celalalt proprietar,care la aceasta data nici nu vrea sa discute despre asa ceva. Ma intereseaza procedura cea mai scurta ca durata de timpsi bineinteles cea mai eficace pentru proprietarul care sufera din cauza acestei situatii. Multumesc !
Multumesc pt interes , atat podul cat si acoperisul casei sunt bunuri de folosinta comuna specificat in extrasul CF al fiecarei locuinte,iar cel care nu vrea sa plateasca reparatiile la acoperis sta la parter si foloseste podul casei mai des chiar decat cei doi de la etajele superioare ( are lucruri depozitate ,usuca haine ..etc ) deci daca foloseste nu este obligat si la intretinerea,impreuna cu cilalti proprietari,a bunurilor in folosinta comuna ? Pt ca daca e asa cum spuneti,reparam acoperisul casei si ii interzicem accesul in pod. Multumesc !
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament ( nu este necesar sa postati mesaje consecutive cata vreme aveti posibilitatea sa editati mesajul timp de 30 de minute de la publicare).
Buna seara,as dori sa stiu ce se poate face in urmatoarea situatie:
O casa are parter si doua nivele ,locuita de trei familii diferite fiecare proprietar pe apartamentul sau,dar cu podul,zidurile exterioare,terenul aferent casa scarii si acoperisul in comun. Din cauza deteriorarii acoperisului la proprietarul et II sunt infiltratii de apa pe tavan si pereti ,iar cel de la parter nu vrea sa contribuie la repa-ratii pe motivul ca lui nu-i ploua in casa. Doi dintre proprietari sunt de acord acope-risul ca si zidurile exterioare fiind bunuri comune. Cum poate fi obligat al treilea proprietear la coplata cheltuielilor ? Multumesc !
Buna ziua,va ro sa ma ajutati,in lipsa unei sentinte definitive (sentinta cu drept de recurs de 15 zile depus la tribunalul Jud in termen), se poate face executie in baza legalizarii de catre o grefiera, a unei sentinte care nu e definitiva si se judeca recursul? Ce se poate face in acest caz ?
Multumesc ! ......Abuzurile nu contenesc in aceasta tara !!
PE data de 5 ian. 2011 am avut ultima infatisare la Curtea de Apel Tg.Mures.Eu locuiesc in Germania din aceasta cauza nu ma pot ocupa direct de proces si avocata angajata mi-a spus acum 1 ora ca dosarul nu a fost inca trimis la Tribunalul Sighisoara
In urma decesului bunicului meu am ramas (eu si fratele meu dupa tata) impreuna cu un unchi si o matusa,mostenitori pe o parcela de teren de 6 ha,dupa dezbaterea mostenirii,fiecare avand cf.de mostenitor.Unchiul meu a vandut tot terenul,facand abuz de asemanarea de nume(nume identic cu al bunicului meu)in fata notarului unde a declarat ca este singurul proprietar al terenului,neamintind si de ceilalti mostenitori,insusindu-si o suma de bani din vanzarea terenului.Am facut plangere penala si am cerut anularea contractului de vanz.-cumparare.toate acestea in anul 2005 cand am aflat ca a vandut terenul.Tribunalul Sighisoara dispune obligarea la despagubiri si anularea contractului de vanzare cumparare.Dupa 5 ani de judecata,(plini de amanari din parte lui) Curtea de Apel Tg.Muresse anuleaza sentinta de la Sighisoara,nu desfiinteaza contr.de vanzare -cump,nu-l obliga la despagubiri pe motiv ca iese de sub incidenta art 293 al.1 fiind depasit termenul,care a expirat in 2010,cu toate ca am facut dovada insusirii de identitate falsa si existand latura subiectiva a vinovatiei ,suma primita in urma vanzarii. Va rog sa ma sfatuiti ce pot face pt recuperarea terenului. Va multumesc !