avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate aligator

Activitate aligator

Buna ziua . In urma succesiunii dupa decesul mamei, am constatat ca un teren care era trecut in actele de succesiune inca de la decesul bunicului 1969( mostenit de el de la tata dar nu era consemnata suprafata ci doar vecinii) nu a fost luat in consideratie intrucat nu am putut prezenta alte acte. Terenul este in folosinta familiei mele de mai bine de 70 de ani.( taxe platite, evidenta primarie etc) . Care este modalitatea de a intocmi/recupera acte de proprietate?
Unchiul meu a primit dupa mult timp "decizia de compensare" pentru un teren preluat abuziv de regimul comunist. A optat pentru valorificarea in numerar a punctelor si urmeaza sa primeasca pe parcursul a 5 ani consecutivi in transe egale suma stabilita drept compensare(Legea 165/2013). Avand o varsta inaintata s-a gandit ca inca 5 ani este destul de mult si vrea sa-mi cedeze mie(nepot) aceste drepturi. A facut o procura speciala la notar, dar ea este valabia doar cat este in viata. Ce solutie am avea in conditiile in care unchiul poate sa-si piarda viata si el, doreste sa-mi cedeze numai mie aceste drepturi. Mentionez ca el are o fica(mostenitoare) dar el nu vrea sa-i cedeze aceste drepturi. Multumesc,
Este legal ca o proprietate privata(casa) sa fie supravegheata de camere montate pe stalpi Electrica de pe strada(proprietate publica). O camera montata pe un stalp aflat pe trotuar in fata portii iar alta latura a casei este supravegheata de o camera montata pe un stalp dispus pe trotuarul de peste strada. Cu multumiri,
se poate castiga in instanta returnarea valorii timbrului de mediu, platit in 2013 la inmatricularea autovehiculului. ce trebuie intreprins ?
#-o reprezinta dreptul de creanta (al meu) la achitarea unui apartament proprietatea exsotiei.S-a stabilit circa 43000 lei la valoarea perioadei 1985-1996 (s-au platit ratele).instanta a zis "suma care se actualizeaza la data platii".Nu a fost de acord, a facut recurs pina la curtea de apel, unde s-a stabilit sa se indexeze suma, in urma expertizei a iesit aprox 9000 RON ?!. Aici nu mai stiu...de la circa 1/3 din valoarea unui apartament inainte de '89( el valora 128211 lei) am ajuns sa primesc mai nimic.
cum trebuie sa actionez sau cine poate sa ma ajute sa demonstrez in justitie care este suma reala, la valoarea de azi 2011 a banilor ce mi se cuvin
#-o reprezinta dreptul de creanta (al meu) la achitarea unui apartament proprietatea exsotiei.S-a stabilit circa 43000 lei la valoarea perioadei 1985-1996 (s-au platit ratele).instanta a zis "suma care se actualizeaza la data platii".Nu a fost de acord, a facut recurs pina la curtea de apel, unde s-a stabilit sa se indexeze suma, in urma expertizei a iesit aprox 9000 RON ?!. Aici nu mai stiu...de la circa 1/3 din valoarea unui apartament inainte de '89( el valora 128211 lei) am ajuns sa primesc mai nimic.
cum trebuie sa actionez sau cine poate sa ma ajute sa demonstrez in justitie care este suma reala, la valoarea de azi 2011 a banilor ce mi se cuvin