avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate radu3377

Activitate radu3377

Răspuns la discuția recuperare taxa auto de poluare
Se poate judeca in istantele care dispun restituirea?De ex.daca incep un proces la Cluj.se poate stramuta cazul in alt judet?
Buna,as vrea sa stiu daca se da despagubiri dupa urmas care a decedat la Casa Poporului.
Tatal sotiei mele a muncit ca sofer la Casa Poporului.Cred ca in 06.02.1989 a decedat la locul de munca.Cei de la protectia muncii i-au spus sotiei decedatului ca a cazut intr-un put de lift,si ca a fost accident de munca.
Daca se da despagubiri as fi interesat unde ma incadrez.Exista o firma de avocatura special pentru aceste cazuri?
Mentionez ca nici sotia nici copii nu au primit pensie de urmas sau alte benificii.
Va multumesc.
Am platit in august 2008 taxa de poluare la masina.Vreau sa stiu daca se poate recupera aceasta taxa.Am platit la finante 2820 de lei.Mentionez ca se numeste taxa de poluare ce am platit eu(nu taxa de prima inmatriculare)
Va multumesc
Răspuns la discuția Dauna auto
Multumesc de raspuns.Din pacate nu am fost destul de explicativ.
Deci API (ADMINISTRAREA PATRIMONIULUI IMOBILIAR) executau lucrari la acoperisul imobilului unde am parcat eu masina.Din cate stiu API nu are asigurare,cel putin asta cred eu.Cand am fost sa vorbesc cu directorul de la API,am ajuns la o intelegere amiabila,ca o sa repare masina si vor plati din banii lor(a personalului API)pentruca nu au asigurare.
Cei de la service au reparat masina in functie de cat s-a platit,iar problema cu airbagul nu au putut sa o rezolve ei,deaceea am fost indrumat sa ma duc la reprezentanta.Dupa 3 luni de la incident,cei de la API nu vor sa imi mai plateasca nimic.Intrebarea este:cum sa-mi recuperez dauna?
Discuție Dauna auto
Buna,doresc si eu un sfat legat de problema mea.
In 09.11.2010 am parcat masina proprietate personala in fata unitatii unde muncesc.Cam dupa o ora am auzit un zgomot puternic afara.Am iesit in strada si am constatat ca muncitori din cardRul API apartinand de Primaria Turda,au scapat o placa de azbociment pe masina mea.Am sunat la Politie si am asteptat sa vina sa faca constatarea.A venit Politia si a facut masuratori si fotografii si i-a luat declaratie muncitorului vinovat.Dupa aceea am fost la un service autorizat sa-mi faca o constatare si sa-mi spuna cat costa toata dauna.Cu o hartie semnata si stampilata am fost sa vb cu directorul de la API,acesta spunand ca sa duc masina la service ca o sa plateasca ei.
Dupa 5 zile am fost sunat de cei de la service si mi-au spus sa vin dupa masina.Am fost si am luat masina fara sa semnen un act macar,ceea ce mi sa parut dubios.Treaba este ca am vazut ca nu mi-au reparat masina in totalitate.Problema a fost ca s-a ridicat partial airbagul pasager si s-au aprins martorii din bord care imi indica o defectiune la airbag.Mi-au recomandat sa merg la reprezentanta Mazda din Cluj sa-mi rezolv restul problemelor.Cei de la Mazda au spus ca nu pot sa-mi faca o diagnosticare la calculatorul masini ca nu au softul corespunzator.Treaba este ca le-am cerut 2000 de lei,aceasta suma fiind necesara pt restul reparatiei.Acum am fost la Politie si am dat declaratie iar agentul care se ocupa de cazul meu,ma sfatuit sa merg pe cale civila.Am vb cu administratorul public de la Primarie si trebuia sa ma sune sa-mi comunice daca sunt deacord cu propunerea mea.A trecut o luna si nu am primit nici un raspuns.Ce sa fac?Cum rezolv problema cu ei?
Multumesc anticipat