avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1215 soluții astăzi
Forum Activitate andreeapiciorus

Activitate andreeapiciorus

Buna seara
Imi puteti recomanda o forma sau pe cineva care ma poate ajuta cu un contract de inchiriere?
Multumesc frumos
Multumesc frumos pentru raspuns

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca incheiati contracte copiate de pe net bineinteles ca nu au nici o eficacitate,.Contractele se fac de catre specialisti ,adoptate nevoilor clientului etc.Asa cum s a spus snterior puteti pastra garantia pt acoperirea facturilor restante...

Am inteles.
Deci nu pot face nimic daca ei nu respecta clauzele din contract. Atunci la ce bun mai este clauza ca trebuie dat preaviz de o luna ? Si de ce se opreste garantie daca nu se poate folosi si pentru preaviz? Asa toata lumea poate pleca cu o zi inainte fara nici o problema..


romibaro a scris:

daca scriue in contract ca nerespectarea preavizului va da dreptul sa retineti garantia, da.
daca nu, opriti din garantie prorata chiria pana cand elibereaza spatiul si contravaloarea utilitatilor neachitate.

Buna ziua,
Nu stiu daca ma puteti ajuta cu un sfat.. Chiriasul m-a anuntat cu 3 zile inainte de data platii chiriei lunare (avem contract incheiat pe termen de 1 an, cu preaviz de 1 luna) ca va pleca in 2 saptamani, refuzand sa plateasca luna de preaviz. pentru ca nu am cazut de comun acord cu luna de preaviz, a doua zi m-a contactat din nou, spunand ca pleaca in 5 zile si isi doreste garantia inapoi.
Intrebarea mea este, daca nu respecta luna de preaviz, am dreptul sa opresc garantia ? Mentionez ca nu au platit nici facturile pentru luna in curs. (contractul este facut cu data de 14 a fiecarei luni, chiria platindu-se in data de 14 cel tarziu).
Multumesc
Nu am convenient asta. Se fac deja 3 luni de cand mie nu a mai platit chiria. I-am trimis o notificare scrisa prin care i-am dat termen data de 15 Decembrie, pentru care a semnat si in care era mentionat si faptul ca trebuie achitat tot (intretinerea din Iulie pana in prezent, gazele 360 lei, curentul din Iulie pana in prezent si bineinteles chiria pe Octombrie, Nov si Decembrie pana la data de 15) A semnat de primire, mie tot nu imi raspunde dar cand l-a sunat agenta sa il intrebe daca sa ii caute chirie si l-a intrebat daca mi-a mai platit, a raspuns scurt si sec "Nu, ca Andreea nu vrea sa ii mai platesc" - dar eu nu am mai reusit sa iau legatura cu el din Noiembrie..
Va rog, imi puteti recomanda pe cineva de specialitate care sa se ocupe de acest caz?
Buna ziua,
Va multumesc tare mult pentru raspunsuri si imi cr scuze ca nu am apucat raspune.
Am inteles ca a raspuns intrun final Doamnei de la Agentia imobiliara prin care am inchiriat, spunandu-i ca nu am incercat deloc sa iau legatura cu el (!!!!), ca trebuie sa se mute pentru ca i-am trimis notificare, iar cand a fost intrebat ce face cu atatea facturi si utilitati ce nu au fost platite, a spus ca nu vreau eu sa mai platesc nimic (!!)
Din pacate contractul nu a fost declarat la Financiar (invatatura de minte).
Este totusi posibil sa imi iau cumva banii inapoi de la el ? eventual cu executor, poprire etc?
Si totodata, imi puteti recomanda pe cineva specializat ?
Va multumesc tare mult!
Andreea
Din pacate, ma tot duce cu zaharelul si profita in mare parte pentru ca eu nu mai locuiesc in Romania.
Contractul ar expira in iunie, dar vreau sa il dau afara cat mai repede. Am aflat de la banca acum 2 saptamani faptul ca nu a platit chiria pe Septembrie si Octombrie. Am vorbit cu el, s-a scuzat si a promis ca pana in 12 ale lunii acesteia va achita 600 euro (pe Oct si Nov) si diferenta ce a ramas de la luna Sept dupa ce a achitat gaze lumina etc, facturile de pe perioada cand nu a stat nimeni (care oricum nu au fost achitate!!). Sambata l-am sunat si a spus ca a trimis sora lui din Cipru 400 euro in cont, bani care nu au mai ajuns nici pana acum in contul meu, ci a depus Dumnealui 300 euro luni.
Cand am stabilit acum 2 saptamani sa achite toate restantele pana in 12, i-am spus ca daca nu, il vreau afara pe 20. Acum nu mai dau de el de nicio culoare..
Imi spuneti va rog ce pot face legal? Ca am de gand sa ii trimit o notificare scrisa sau, cum este mai bine?
Buna augustin. Mult succes!
Le-am trimis un e-mail in care i-am instiintat ca astept sa imi achite diferenta pana la sfarsitul saptamanii si cum ca incalca Art 164 din Codul Muncii .. Sper sa nu se ajunga la complicatii si sper ca am facut bine scriind e-mailul ..
Vedem..
Va multumesc tare mult pentru informatii :)
Presupun ca itm-ul de care apartin are legatura cu sectorul in care este angajatorul, nu ? Imi puteti spune daca acolo trebuie sa inregistrez o reclamatie ? Sau mai exact, in ce sens ar trebui sa ma adresez itm-ului ? Va multumesc tare mult si imi cer scuze pentru .. "stangacie" ..