multumesc f mult pentru sfat si timpul alocat
notificarea a fost facuta,
fara niciun rezultat
o voi actiona in instanta
cu stima
firma era a ei si unic asociat
ulterior am realizat consecintele
este o posibilitate sa-mi recuperez banii?
imi cer mii de scuze, am facut o comanda gresita
cu stima
Buna ziua!
Va supun atentiei urmatoarea speta :
La 2/02/2011 am incheiat un proces verbal cu proprietarul unui apartament din Bucuresti, prin care acesta primea suma de 500 euro in vedere vanzarii imobilului. In acest act se prevedea ca in caz ca ma razgandem pierdeam acesti bani, in caz ca proprietarul se razgandea pierdea de 3 ori suma.
A doua zi am realizat ca proprietarul vroia o tranzactie nu tocmai legala, adica actele sa se faca pe o suma mai mica si diferenta de 14.000 euro sa-i ia cach (din acest motiv nu a fost de acord cu incheiere unui antecontract de vanzare-cumparare, pt a nu se trece suma reala a tranzactiei, desi eram in sediul unui notariat)
Mentionez ca apartamentul este pe firma si cu el a girat pt obtinerea unui imprumut la banca, pe care nu l-a onorat, fiind datoare bancii suma de 100.000 euro.
L-am atentionat in scris ca este ilegal ceea ce imi cere sa fac, si ca sunt de acord sa cumpar apartamentul dar cu respectarea legii (sa se specifice in actul de vanzare-cumparare suma reala) si sa ma anunte cand sa ma prezint la notariat pentru perfectarea actelor.
Acesta nu mi-a raspuns dar nici banii nu vrea sa -i inapoieze.
Cum ma sfatuiti sa procedez
Cu stima
Va multumesc pentru timpul alocat si pentru sustinere
Cu sima,
Multumesc pentru raspunsurile dvs documentate si prompte.
Intr-adevar, cele 2 legi, Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, cu modificarile si completarile ulterioare, si Legea nr. 53/2003- Codul Muncii nu sunt in concordanta.
Art.52 lit b) din Legea 567/2004 cu modificarile si completarile ulterioare prevede ca “personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe lânga acestea este eliberat din functia de executie sau de conducere în cazul pensionarii, in conditiile legii’’
Art. 56 alin 1 lit d) din Legea nr. 53/2003- Codul Muncii prevede ca “Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare „
Mentionez ca personalul auxiliar de specialitate din cadrul instantelor si parchetelor este numit ( eliberat din functie ) conform prevederilor Legii 567/2004, in baza unei decizii , nici de cum conform prevederilor Legii nr. 53/2003 in, baza unui contract individual de munca.
In concluzie :
-1)consider ca incetare numirii trebuie facuta in baza art 52 lit b) din Legea 567/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, iar stipularea in temeiul deciziei de eliberare din functie a prevederilor art. 56 alin 1 lit d) si alin. 2 si art. 283 alin.1 lit. a) din Legea nr. 53/2003- Codul Muncii nu-si avea rostul;
-2)decizia de eliberare din functie trebuia emisa “ in cazul pensionarii “, adica dupa ce era emisa decizia de pensie de Casa de pensii (singura sa decida dreptul la pensie , chiar daca indeplineam conditiile legale de pensionare legate de varsta si perioada de cotizare);
-3) sunt hotarata sa ma adresez organelor in drept pentru rezolvarea acestui conflict de munca, nu mai intai de a afla si punctual dvs de vedere, concret.
Cu stima,
Am avut statutul de grefier in cadrul PICCJ pana la 3 ianuarie 2011, cand am fost eliberata din functie conform deciziei nr.1/03.01.2011 a PICCJ “ca urmare a indeplinirii conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare”
S-a invocat ca temei legal art.52 lit b), art 53, art. 92 si art. 95 din Legea nr. 567/2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea, cu modificarile si completarile ulterioare, art. 52, art 53, art 193, art.196 lit.1) si Anexa nr 5 la Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice si art. 56 alin 1 lit d) si alin. 2 si art. 283 alin.1 lit. a) din Legea nr. 53/2003- Codul Muncii.
Va rog sa-mi comunicati daca este legal ca :
- 1 eliberarea din functie sa se faca inainte de a mi se elibera decizia de pensionare ? Se are in vedere ca in conformitate cu art 52 lit b) din Legea 567/2004 cu modificarile si completarile ulterioare (stipulat si in temeiul deciziei de eliberare din functie ) “Personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe lânga acestea este eliberat din functia de executie sau de conducere în cazul pensionarii, in conditiile legii „. Ori, consider ca am calitatea de pensionar numai atunci cand mi se elibereaza decizia de pensionare si ca atare trebuia sa mi se elibereze decizia de pensionare si ulterior cea de eliberarea din functie, (prin pensionare, asa cum este stipulat in art. 52 lit.b) din Legea 567/2004)
- 2 decizia de eliberare din functie a personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea sa se intemeieze si pe prevederile Legii nr.53/2003- Codul muncii ? Se are in vedere ca personalul auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti si al parchetelor de pe langa acestea are un statut special si acesta este Legea nr. 567/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, in baza caruia se fac numiri eliberari din functii, promovari etc ?.
Va rog sa-mi comunicati care este punctul dvs de vedere, daca s-a procedat legal sau trebuia sa astepte sa mi se elibereze decizia de pensionare si ulterior eliberarea din functie.
Cu stima,