avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chitanta angajament vanzare-cumparare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chitanta angajament vanzare-cumparare apartament

Buna ziua!
Va supun atentiei urmatoarea speta :

La 2/02/2011 am incheiat un proces verbal cu proprietarul unui apartament din Bucuresti, prin care acesta primea suma de 500 euro in vedere vanzarii imobilului. In acest act se prevedea ca in caz ca ma razgandem pierdeam acesti bani, in caz ca proprietarul se razgandea pierdea de 3 ori suma.
A doua zi am realizat ca proprietarul vroia o tranzactie nu tocmai legala, adica actele sa se faca pe o suma mai mica si diferenta de 14.000 euro sa-i ia cach (din acest motiv nu a fost de acord cu incheiere unui antecontract de vanzare-cumparare, pt a nu se trece suma reala a tranzactiei, desi eram in sediul unui notariat)
Mentionez ca apartamentul este pe firma si cu el a girat pt obtinerea unui imprumut la banca, pe care nu l-a onorat, fiind datoare bancii suma de 100.000 euro.
L-am atentionat in scris ca este ilegal ceea ce imi cere sa fac, si ca sunt de acord sa cumpar apartamentul dar cu respectarea legii (sa se specifice in actul de vanzare-cumparare suma reala) si sa ma anunte cand sa ma prezint la notariat pentru perfectarea actelor.
Acesta nu mi-a raspuns dar nici banii nu vrea sa -i inapoieze.
Cum ma sfatuiti sa procedez
Cu stima
Cel mai recent răspuns: radulescu steliana , utilizator 13:46, 10 Martie 2011
De ce doriti dvs. sa cumparati un apartament care este gaj la banca?
Daca societatea nu restituie imprumutul de 100.000 euro ... stiti care vor fi consecintele?
Apoi, de ce incheiati dvs. cu o persoana fizica un ”proces verbal” pentru vanzarea unui apartament care apartine de fapt unei persoane juridice?
Altfel spus, dvs. i-ati dat unei persoane fizice o suma de bani pentru ca acesta sa va vanda un bun apartinand altcuiva? :O
firma era a ei si unic asociat

ulterior am realizat consecintele
este o posibilitate sa-mi recuperez banii?
O fi fost a ei firma, dar dpdv juridic sunt doua entitiati juridice diferite.
Notificati persoana sa va restituie suma de bani .. iar in masura in care nu da curs solicitarii .. fuguta la instanta.
multumesc f mult pentru sfat si timpul alocat
notificarea a fost facuta,
fara niciun rezultat
o voi actiona in instanta
cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tranzactie imobiliara cornel_badea cornel_badea Buna ziua, As avea si au o problema la care daca se poate sa-mi dati cateva lamuriri. - S-a facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as avea o intrebare.. daca ma puteti ajuta va rog! ... danielaal danielaal Buna ziua! As avea o intrebare.. daca ma puteti ajuta va rog! Am dat un avans pentru un imobil (14000 €), dar banca mi-a refuzat creditul, spunand ca ... (vezi toată discuția)
Agentie imobiliare mi-a tras teapa Maria Nigel Maria Nigel buna ziua.....iata problema mea. in luna noiembrie 2010 am vrut sa achizitionez un apartament cu credit bancar. Cei de la banca mi-au zis ca in prealabil ... (vezi toată discuția)