avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Activitate didero

Activitate didero

Discuție succesiune
Buna seara,
Inca nu am facut succesiune pt sotul meu;se implinesc 6 luni,mai are un copil de 16 ani din alta casatorie,care nu este in tara;am inteles ca in acest termen de 6 luni daca nu a depus in tara sau la ambasada Romaniei din tara respectiva o cerere prin care accepta succesiunea toate drepturile revin copilului din a doua casnicie?
Daca da,care sunt pasii?cum aflu daca a depus aceasta cerere sau nu?
Va multumesc.
am semnat ca fidejusor la creditele unei societati la care era asociat sotul meu;avand in vedere ca el a decedat si abia acum am inteles ce implica semnatura mea pot vinde apartamentul copilului meu minor pt a nu figura cu bunuri?daca nu copilului il pot vinde altei persoane?
va multumesc.
Răspuns la discuția fidejusor
scuze,am dorit sa scriu ca renunt la partile sociale
Buna seara si multumesc mult,
Intr-adevar este introdus acest paragraf.Daca asociatul ar dori sa preia doar el cei de la banca ce ar trebui sa faca?
Daca eu vand tot ce am ca si persoana fizica dupa succesiune si la parti sociale raspund,ma mai pot urmari?
Pot vinde apartamentul fetitei mele minore-10 ani are si astfel sa fie protejat?
Va multumesc din nou.
O seara frumoasa.
Daca eu detin un apartament cu ipoteca rang 1 la o banca poate fi atacata?
Cum pot raspunde,cu poprire pe salariu?mentionez ca am semnat pe contractele societatii,sotul decedat, a mai ramas un asociat si nu stiu cata incredere sa am si daca va reusi sa achite creditele;intre timp am aflat ca si-a deschis o firma pe o alta persoana cu care nu are relatii de rudenie si imi e frica sa nu ma pacaleasca in ceea ce priveste bunurile societatii.
Nu pot face nimic pt a iesi din societate si sa nu mai raspund cu nimic?
Va multumesc din suflet.
Ce presupune beneficiul de discutiune mai exact?
Multumesc.
Discuție fidejusor
Buna seara,
Eu in calitate de persoana fizica si sotie a unuia dintre asociatii unei firme am semnat pe un contract ca fiind fidejusor.Sotul meu a decedat si citind abia acum pe contracte scrie garantie mobiliara si ca raspund cu garantie personala.Imi poate spune cineva mai clar ce inseamna aceasta garantie personala?Cu ce raspund?
Daca la mostenire accept partea ce mi se cuvine din apartament iar la partile sociale renunt-daca se poate, mai raspund pt creditele societatii?
Va multumesc.
daca nu voi mai avea proprietati ca si persoana fizica mai sunt urmarita pt plata si daca da ,cat timp?
Discuție fidejusor
sotul meu avea o firma in care era asociat cu inca o persoana;am semnat pe un contract de fidejesiune la banca;intrebarea mea este ce se intampla acum cand el a murit;mentionez ca nu am facut inca succesiunea;
care este procedura?
va multumesc.
Răspuns la discuția succesiune parti sociale
chiar daca la mijloc sunt niste contracte de fidejesiune?daca renunt la partile sociale nu mai raspund de nimic,nici bune si nici rele?