avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate constantinb

Activitate constantinb

Discuție Succesiune
Buna seara,
Am si eu doua intrebari.
Socrul meu a decedat in data de 08.04.2018. Pana la aceasta data nu am facut succesiunea. Soacra mea locuieste in apartamentul cumparat, in comun, cu multi ani in urma. Este vorba despre un apartament cu doua camere, in zona Dacia, din Timisoara. Am inteles ca, in urma unor modificari legislative, daca faci succesiunea in termen de 2 ani de la decesul coproprietarului, nu mai platesti acel impozit de (fost) 3% din valoare. Cum se poate face, in acest caz, succesiunea? In ipoteza (nefericita) in care soacra mea trece la cele sfinte, cum se imparte bunul, sau cum se face succesiunea?
Răspuns la discuția COLTERM
Trebuie sa admit ca nu reusesc sa descifrez cabala...:(
Pe ce baza?
Nu este vorba despre recunoasterea serviciului, ci despre faptul ca
Societatea de termoficare din Timişoara vrea să recupereze astfel 22,5 milioane, sumă care, spun oficialii Colterm, reprezintă banii pe care i-a pierdut în perioada septembrie 2009 - august 2010, când ar fi trebuit să factureze populaţiei fiecare gigacalorie la 187 de lei, însă a fost nevoită să o factureze la vechiul preţ, de 162,62 de lei, din cauza faptului că hotărârea de consiliu local prin care a fost majorat preţului energiei termice fusese atacată în instanţă de Prefectura Timiş.
.

Problema este dacafurnizorul de servicii poate factura, dupa un an de zile, serviciile la un pret majorat

Multumesc
Discuție COLTERM
Nu stiu daca toata lumea de pe forum stie, dar la Timisoara se intampla chestii care ma nedumiresc. In speta, am sa inserez un articol din presa locala.

Din luna martie, timişorenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire se vor trezi cu două facturi de la Colterm: una pentru această iarnă şi una pentru o parte din căldura folosită... în 2009-2010. Directorul Colterm, Aurel Matei, spune că societatea de termoficare pe care o conduce este nevoită, printr-o decizie a Curţii de Apel Oradea, să acopere din banii timişorenilor o pierdere de 22,5 milioane de lei.

Chiar nu stiu (dar sunt curios) daca se mai poate factura dupa aceasta perioada, adica dupa un an de zile.

Va multumescX-(