stan petru-radu a scris:
Consider ca ati avut "noroc" sa scapati cu acea amenda micsorata... erati recuperat si oricum relatarile dvs. confirma acest fapt...
Dvs. n-aţi fost atent la primul meu mesaj, am spus că eram fugit din spital, si tocmai am adăugat că am mai petrecut încă o lună acolo. Cat despre ceea ce dovedesc relatările mele.. aveam momente şi momente, acum mă simţeam bine, din cauza medicamentelor antidepresive, mai încolo îmi reveneau rămăşiţe ale gândirii mele sinucigaşe, deci cum puteţi fi sigur dacă eram lucid sau nu.. tocmai am adăugat o mică descriere a simptomelor bolii, la finaul primului mesaj, că poate devine lumea mai empatică şi înţeleg că nu eram aşa de "conştient".
ªi totuşi nu prea îmi vine să cred că sunteţi în unanimitate de acord că dacă oarecum mi-am revenit, atunci trebuie să încep să plătesc pentru ceea ce am făcut în acea stare. Cat despre expertize medicale.. ce-ar putea nişte medici să mai dovedească acum? că nici măcar atunci nu mă întreba nimeni decât odată pe săptămână, "cum te simţi?" şi nici o dată n-am fost serios întrebat ce gândeam şi de ce gândeam aşa, ci au fixat un tratament în funcţie de anumite simptome şi au sperat să mi se potrivească.
"Ceea ce ati vazut dumneavoastra la televizor ca se inlatura raspunderea penala chiar si in cazul infractiunilor de omor sunt probleme complexe, au la baza expertize medico-legale serioase si in mod repetat"
Eh, n-a fost omor, să fim serioşi.. Trebuia să-mi curgă saliva pe barbă şi să ţip singur ca să îmi fie iertat furtul unui caiet pe care l-am mai şi returnat de bună voie? Dacă păstrăm proporţia putem trage concluzia că se putea cere şi în cazul meu părerea medicului de atunci şii.. se putea trece cu vederea acest.. caiet.. Nu? Nu a întrebat nimeni nici un medic dacă ceea ce am făcut este scuzabil, ca şi când să plăteşti amenzi e ceva natural, şi justiţia este în sine deasupra psihiatriei şi toată lumea mai trebuie să plătească din când în când câte un surplus de bani la stat.
În fine, nu-o să mă lungesc la nesfârşit pentru 3 milioane.. dar principiul în sine este putred, şi mă pune în gardă faţă de justiţia autosuficientă din România.