olimpia_ilie a scris:
Faptul ca v-ati dat seama ca a avut loc un furt si ca nu are de ce sa fie spart geamul unei masini de lux cam inlatura cele spuse mai sus si cel mmai important este ca ati fost externat ceea ce inseamna ca se considera ca v-ati recuperat. Asadar pare legala aplicarea amenzii si este bine ca ati facut o plangere si s-a micsorat cuantumul acesteia. Sfatul meu este sa o platiti.
In momentul respectiv nu m-am gandit ca e un furt, ca altfel nu bagam mana; ceea ce am gandit a fost "ia uite, faptul ca eu am fugit din spital il face pe Dumnezeu sa-mi trimita semne ca asta e ceva neobisnuit" (dar nu neaparat fraudulos), nu aveam sentimentul ca fac ceva gresit, repet, ma gandeam ca sunt persecutat, urmarit de forte invizibile, deci incapacitatea mea psihica era ceva relativ.
Stiu ca nu e mare amenda, acum, dar vreau sa stiu ce e corect.
In plus, cand am spus oamenilor sa sune la politie ma gandeam ca altfel ar putea cineva s-o fure de acolo, nu ma gandeam ca a fost sparta fraudulos.
Si de ce ar fi important ca am fost externat dupa aceea, daca in timpul savarsirii nu eram constient? Boala in sine a fost o pedeapsa, cauzata printre altele de faptul ca nu imi gaseam de munca si ca pe strada mea in perioada aia au turuit saptamani intregi picamer-ele.. Deci pe deasupra cred ca vinovatul este si statul pentru situatia creata, dar in nici un caz nu cred ca e normal sa platesc pentru ceva savarsit in acea stare psihica, de ce vi se pare normal acest lucru?