avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Victima viol in copilarie (dupa 10 ani)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Victima viol in copilarie (dupa 10 ani)

Buna ziua,

Cunosc un caz in care o fata a recunoscut ca a fost violata la varsta de 10, 12 ani de tatal vitreg. Vreau sa stiu daca se poate actiona in justitie, avand in vedere ca acesta a violat-o, pe langa fiica sa prin alianta, si pe propria fiica (probabil constant). Singura dovada ar fi ca el s-a laudat imediat in urma actului la mama victimei, sotia lui de atunci. Se poate face ceva pentru a se asigura ca aceasta persoana nu violeaza si alti copii? Aceasta persoana este foarte periculoasa, violenta, e in stare sa omoare, spre exemplu, despre prima sa nevasta se spune ca s-a sinucis iar pe cea in discutie o batea constant.

Va rog spuneti-mi ce solutuii sunt!
Cand au avut loc exact faptele fata de fiecare dintre fete ?
Acest raspuns este necesar pentru a constata daca nu a intervenit prescrptia raspunderii penale a autorului faptelor.
Pe de alta parte , pentru a fi probate astfel de fapte,sunt necesare dovezi serioase pentru ca situatia ca o persoana s-a laudat intr-o ipostaza sau alta ca a savarsit anumite fapte,nu atrage in mod automat si inculparea sa
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Varsta fetelor era intre 10 si 13 ani. Si mai mult ca sigur violatorul comitea aceste abuzuri in aceeasi perioada, dar poate ca avea deja destula experienta cu fiica sa naturala.

situatia ca o persoana s-a laudat intr-o ipostaza sau alta ca a savarsit anumite fapte,nu atrage in mod automat si inculparea sa

Pacat! Dar nu se poate face nimic?
Din pacate, cazurile de viol/incest nu sunt foarte rare in anumite medii socio-culturale si multe dintre victime prezinta ulterior tulburari traumatice tardive de personalitate de tip borderline. Justitia noastra nu cunoaste insa notiunea de daune morale neevaluabile in bani, asa cum nu deosebeste nici o alcoolemie de 0.80g/l de o alcoolemie de 0.40mg/l, desi raportul intre ultima si prima este 1/2.000, nu 1/2.
Nu stiu daca se poate dovedi ceva in chestiunea ridicata de dvs.
Poate analiza sub hipnoza, dar nu e o proba in justitia noastra.
ContSters184021, utilizator
Regretabil ce s-a intamplat...incercati o sesizare la autoritatea tutelara si una la politie, insa trebuiesc dovezi clare!

Later: citind cu atentie, am realizat ca faptele s-au petrecut mai demult, asa ca din pacate, daca la acel moment nu s-a facut nimic, acum e mult prea tarziu.
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat

Alte discuții în legătură

Incest fara rezolutie mascool mascool cunosc un caz in care tatal vitreg intretine de 2 ani de zile relatii intime -mai bine spus violuri- cu fata vitrega care acum in 2013 are etatea de 14 ... (vezi toată discuția)
Hipnoza - exista acte normative care reglementeaza aplicabilitatea? antipot antipot Vreau sa stiu ce anume spune legislatia romana despre hipnoza si aplicabilitatea ei. Pentru ca in america hipnoterapia a ajuns sa fie considerata o terapie, ... (vezi toată discuția)
Amenintarea cu moartea transcris transcris Stiu ca suna dur, insa este foarte adevarat.sunt casatorita cu actualul sot de aprozimativ 19 ani, din casatoria noastra a rezultat doua fetite, minore 17 ani ... (vezi toată discuția)