Buna ziua! In data de 12.11.2014 un prieten a fost depistat cu o alcoolemie de 0.11 in aerul expirat si i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile, eliberanduise dovada fara drept de a conduce. Cele 90 de zile au trecut, el e plecat din tara, mai trebuie sa dea examen? Il ridica de la politie? Ii vine acasa prin posta? Ce trebuie sa faca?
Pai politistii insoteau controlorii, abuzul mi se pare ca din moment ce m-am legitimat au emis un proces verbal ca nu m-as fi legitimat pentru a acoperi greseala de a ma lasa sa plec si nu mi-au emis procesul verbal pe loc (acesta fiind nul de drept din moment ce am fost lipsit de dreptul de a avea obiectii). Si faptul ca nu controlor trage de tine, in opinia mea este chiar infractiune, asa CL al sectorului 5 (sa zicem) emite o HCL prin care il numeste pe Popescu Ion responsabil cu prinderea hotilor de masini de pe raza sectorului. Popescu ion incepe sa-i prinda dar probabil va ajunge sa fie trimis in judecata pentru lipsire de libertate in mod ilegal. Eu cel putin cred ca nu mai conteaza daca am avut bilet sau nu din moment ce ei nu au respectat HG 2/2001 si am fost lipsit de dreptul de a avea obiectii. In momentul de fata ar putea sa-mi tot trimita in fiecare saptamana cate 2 procese verbale acasa ca nu m-am legitimat si ca as fi calatorit fara bilet. Pe mine ma ingrijora faptul ca am fost singur si in momentul asta nu am niciun martor... dar era o statie de taxi langa si sunt sigur ca o sa gasesc un taximetrist care a vazut incidentul. Faptul ca nu stiu sa se poarte nu cred ca o sa reusesc sa-l schimb eu in vreun fel, vinovat pentru asta e cel care i-a angajat si nu i-a scolit destul. Dureros e ca legiuitorul le-a sporit atributiile... acum pot sa dea si amenzi de circulatie. O sa fie jale!
Circuland pe un mijloc de transport din Timisoara, intr-o zi am prins control, fiind aglomerat nu a ajuns sa-mi ceara biletul... eu coborand si continuandu-mi linistit drumul. Dupa vreo cativa metri observ ca ma trage cineva insistent de maneca :)) era controlorul; ii spun ca nu are voie sa puna mana pe mine si sa ma lase in pace. Apoi apare si un comunitar care ma bruscheaza si mai tare spunandu-mi ca are pistol si spray paralizant si ca ma retine 24 de ore, m-a busit instantaneu rasul. M-au dus in fata altui comunitar care chiar a vorbit frumos, m-a intrebat de bilet si buletin, le-am aratat portofelul electronic si buletinul, mi-a spus ca nu au cum sa verifice portofelul decat in alt tramvai. l-am rugat politicos sa se grabeasca cu buletinul pt ca sunt grabit. Mi-a notat datele intr-un carnetel si mi-a spus ca sunt liber sa plec. M-am trezit cu 2 procese verbale la adresa de domiciliu (fiind in alt judet, nu in cel in care s-a savarsit fapta) unul de 500 ron pt ca as fi circulat fara bilet si altul de 100 ron ca nu m-as fi legitimat. Intrebari: cum ma pot constrange sa platesc PV eu fiind din alt judet? e un abuz ce au facut ei? nu e logic ca nu aveau cum sa-mi trimita acasa pv daca nu ma legitimam? din moment ce am fost de fata, de ce mi-au dat in lipsa? ce e de facut? mentionez ca nu am martori.