avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate LORYLORY73

Activitate LORYLORY73

Buna ziua!Incepand cu 07.03.2011 vom fii disponibilizati,concediere colectiva.Care sunt documentele ce trebuie inaintate de salariati pentru somaj ?
Potrivit CCM in cazul concedierii colective se acorda un salariu compensatoriu,acesta va fi un salariu minim pe economie sau un salariu net primit de persoana in cauza ?Va multumesc !
Răspuns la discuția Cuantumul indemnizatiei de somaj
va multumesc!
TINAND CONT CA IN ULTIMELE 12 LUNI AM AVUT UN SALARIU BRUT DE 2040 RON SI AM 17 ANI VECHIME IN MUNAC,CAT VA FI INDEMNIZATIA DE SOMAJ?
Buna ziua!In data de 26.01.2011 am fost instiintati printr-o notificare ca suntem propusi ptr disponibilizareintrucat inteprinderea isi restrange activitatea.intr-unul din articolele notificarii se mentioneaza :,,Angajatorul va decide masura concedierii colective cu cel putin 30 de zile calendaristice anterioare emiterii deciziilor de concediere,termen necesar pentru solutionarea tuturor aspectelor legate de concedierea colectiva si cu respectarea prevederilor art.69 si 71 din Codul Muncii.''
In data de 04.02 au fost emise deciziile prin care luam la cunostinta ca incepand cu 07.02 ni se acorda un preaviz de 20 de zile lucratoare,urmand ca la 07.03.2011 sa incetam activitatea.As vrea sa imi spuneti daca termenele sunt legale,ptr ce s-a specificat ,,30 de zile,,mentionate mai sus ?Conf CCM la nivel de unitate avem dreptul la un salariu compensatoriu,trebuie sa facem cerere ptr a-l primi?Cand trebuie facuta si catre cine ?Unitatea se va ocupa de trimiterea noastra in somaj ?