avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanxy

Activitate bogdanxy

Buna ziua.
Odată cu Declanșarea pandemiei in România, compania la care lucrez ne-a modificat CIM la 4 ore pe zi, 80 ore pe săptămâna, pentru funcțiile de conducere, o parte dintre angajați au intrat in șomaj tehnic, iar restul sunt in continuare la program normal.
Din câte am citit pe internet, angajații la program part time ar trebuii sa primească același număr de tichete cu numărul de zile lucrate.
Am fost anuntați ca tichetele au fost mărite la 20 lei, însă cei la 8 ore au primit tichete pe card in valoare de 400 lei, iar cei la 8 ore in valoare de 200 lei.
Este legal aceasta practica? Se pot acorda la o categorie de angajați tichete de valoare mai mare, iar la alții de valoare mai mică?
Mulțumesc.
O zi buna.
Strabunica mea a printre alte proprietati, a detinut o casa cu un loc de casa. In urma decesului sotului acesteia, strabunicul meu, s-a facut taxa de succesiune, bunurile impartindu-se intre strabunica si cei 2 copii ai lor, un baiat si o fata, bunica mea. In timpul vietii, casa si locul de casa a fost vandut prin act de vanzare cumparare catre bunica mea si sotul acesteia, bunicul meu. In prezent bunicii mei, proprietarii terenului si a casei i-au vandut aceasta proprietate ginerelui lor, tatal meu. S-a intocmit carte funciara, s-a intocmit actul de vanzare-cumparare si s-a intabulat. Ulterior tatal meu a gasit un client pentru acest teren. A mers la notar, s-au depus toate actele necesare si a primit raspuns ca nu se pot intocmii actele de vanzare cumparare deoarece exista un titlu de proprietate emis pe acest teren pe numele strabunicii mele si ca mostenitori fiind trecuti bunica mea si fratele acesteia.
Tin sa mentionez faptul ca noi detinem urmatoarele acte:
-Succesiunea dupa strabunica mea
-Act de vanzare cumparare catre bunicii mei
-carte funciara
-intabulare si rol pe numele tatalui meu .
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si cu o solutie pentru aceasta situatie. Ce se poate face pentru incheierea actului de vanzare cumparare pe actualii clienti sau ce se poate face pentru anularea acelui titlu de proprietate. va multumesc anticipat!