avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Tichete de masa program part time
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Tichete de masa program part time

Buna ziua.
Odată cu Declanșarea pandemiei in România, compania la care lucrez ne-a modificat CIM la 4 ore pe zi, 80 ore pe săptămâna, pentru funcțiile de conducere, o parte dintre angajați au intrat in șomaj tehnic, iar restul sunt in continuare la program normal.
Din câte am citit pe internet, angajații la program part time ar trebuii sa primească același număr de tichete cu numărul de zile lucrate.
Am fost anuntați ca tichetele au fost mărite la 20 lei, însă cei la 8 ore au primit tichete pe card in valoare de 400 lei, iar cei la 8 ore in valoare de 200 lei.
Este legal aceasta practica? Se pot acorda la o categorie de angajați tichete de valoare mai mare, iar la alții de valoare mai mică?
Mulțumesc.
O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:14, 10 Mai 2020
Tichetele de masa se pot acorda sau nu in functie de cum decide conducerea firmei daca nu este stabilit nimic in acest sens in contractul individual de munca, in regulamentul intern sau in contractul colectiv de munca aplicabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intr-un articol postat pe avocatnet.ro este mentionat ... Adela.moldovan Adela.moldovan Buna ziua, Intr-un articol postat pe avocatnet.ro este mentionat ca nu se pot acorda tichete de masa de valoare diferentiata in functie de norma de lucru si ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa 2020 romanicif romanicif Buna seara, intrebarea mea vine in urma faptului ca am dou locuri de munca full time unul desfasurandu-se pe timp de zi cel de-al doilea include ture de noapte ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa gabihob gabihob In situatia in care o persoana este angajata cu contract de munca partial de 4 ore pe zi la o firma care acorda tichete de masa are dreptul sa primeasca ... (vezi toată discuția)