avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate ELECTROMAN

Activitate ELECTROMAN

Discuție Cumparare teren
Buna seara . Linga propietatea mea se afla un teren si vreau sa-l cumpar , dar nu am gasit nici un mostenitor al propietarului care este decedat.
Propietarul si sotia decedati, la scurt timp decedeaza si unicul fiu necasatorit si fara copii. Sotii nu au nici un si nu au avut frati vreodata. Am cautat in toate evidentele posibile , chiar si la bisericile din sat. Cum as putea sa cumpar acest teren ? Va multumesc.
Răspuns la discuția Tichete de masa
Mi se retin doar banii, Nu primim nici macar un fluturas de salariu.Eu singur nu ma pot pune cu patronul, mai comentez citeodata ,dar si atunci toti colegii se ascund pe unde pot si ramin singur ,naspa situatie ,imi zice iar te-ai gasit tu sa comentezi.:)) La toti le este frica sa spuna ceva (nemultumiriile)le este frica ca pierd locul de munca.Deocamdata asa este in Romania , sclavagism modern.Multumesc mult freeelis. Dar la ITM teritorial ,ma pot adresa ?
Scuze admin. Citeodata te mai si enervezi cind cineva nu stie despre ce este vb si se mai si baga singuri in seama.
Multumesc mult freeelis . Te rog sa-mi spui daca poti si unde ma pot adresa pt.acest lucru ?
Pina sa iau tichete de masa , luam salariu 1000 de roni net ,acum iau tichete de masa ,dar mi se retine exact suma (contravaloarea lor .
Intrebarea era daca este lagal acest lucru.

[ Editat de admin: Va rog sa cititi Regulamentul de postare pe forum isi sa il respectati. Exprimarea jignitoare nu este tolerata.]
Nu este vorba de impozitare,ci de retinerea sumei aferente tichetelor de masa pe luna respectiva .Normal ca se impoziteaza cu 16 %,dar intrebarea mea este clara. Este legal sa se retina suma din salariu pt. tichetele de masa ? de ex. pt.20 de tichete a 9.35 roni mi se retine 187 de roni / luna din salariu.Mentionez ca pina acum 2 luni nu primeam tichete de masa, si luam 950-1000 roni salariu,dar de cind primim tichete de masa mi se retin caei 187 de roni din salariu. adica 1000-187=813 roni. Astept un raspuns serios . Va multumesc.
Explicatia ;ca firma nu mai are bani .Tichete am primit cite zile am lucrat.Daca pina acum luam salariu 900 de Roni aproximativ ,acum am luat 700 si tichete in valoare de 177 de Roni. Nu mi se pare corect sa ni se retina bani pe tichetele de masa.As dori sa stiu daca este legal acest lucru ? Va multumesc.
Discuție Tichete de masa
Buna ziua .Am si eu o nelamurire.Va rog sa-mi spuneti daca este nornal sa mi se retina bani din salariu pt. tichetele de masa ?Daca nu sa-mi spuneti unde ma pot adresa pt. aceasta anomalie. Suma retinuta este contravaloarea lor pe luna respectiva.Va multumesc.
Buna ziua.Un coleg a cumparat un autoturism si a incheiat un contract de vinzare-cumparare la un birou de acte din Deva .Propietarul masini fiind din Brad.,jud Hunedoara.Propietarul refuza sa-i dea certificatul fiscal pt. a inmatricula masina.Colegul meu ,printr-un avocat i-a trimis o somatie confirmata de primire cu termen 14.02.2012. Nu a primit nici un raspuns.Ce se poate face in cazul acesta ?
Poate sa-i returneze masina propietarului ,si in ce conditii ?Care sunt sansele de a obtine bani sau posibilitatea de a inmatricula masina.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Probleme cu vecini
Va multumesc.