avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecini
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecini

Buna ziua.Am o problema legata cu vecini de pe scara.Locuiesc intr-un bloc cu o singura scara.La intrare in bloc ,deasupra usi exista o platforma (terasa) de aproximativ 5 m patrati . Pe scara mea locuiesc doar vecini trecuti de 60 de ani (eu fiind cel mai tinar ) ei hotarasc ce se construieste la bloc fara ca eu sa le dau acordul si eu sunt nevoit sa ma supun majoritatii.S-au hotarit sa construiasca un acoperis pe aceasta platforma.Eu nu am fost de acord cu acest acoperis ,deoarece este foarte mare si la alte scari de bloc asemanatoare este doar pe jumatate ca al nostru (al nostru parca e un acoperis de shura)si arata foarte urit.Eu le-am spus ca nu le platesc toata suma care mi se revine ,doar o parte cit consider ca era pt. o lucrare mai mica ca si la celelalte scari.Atunci ei s-au dus la primarie si m-au reclamat ,si am primit o instiintare ca sunt obligat sa platesc suma de bani in baza art.34 dim legea 230 /2007.Si daca nu ma dau in judecata dupa 90 de zile.Mentionez ca ei au doar o factura de la cei care au construit aceasta terasa.Va intreb au nevoie de autorizatie de constructie de la primarie si de un proiect pt.asa ceva.Eu am citit legea 50 /1991 actualizata in 2009 si scrie ca pt orice constructie este nevoie de autorizatie si proiectceva la art.37 .Deci ma pot da in judecata daca nu au toate avizele de constructie ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 12:15, 1 Februarie 2012
in cazul dvs. avem de-a face cu doua chestiuni care nu au nici o legatura una cu alta.
1. primaria v-a raspuns corect, sunteti obligat sa participati cu suma aferenta cotei parti ce va revine, altfel da, va pot da in judecata si de regula, in astfel de situatii asociatia castiga.
2. daca au construit fara autorizatie si fara certificat de urbanism puteti sa-i reclamati la biroul de urbanism din cadrul primariei si la inspectia in constructie. Daca se constata ca aveti dreptate, ii pune sa demonteze acoperisul respectiv.
Au nevoie de autorizatie de constructie. Totusi, aveti obligatia de a plati partea ce va revine
Este nevoie de autorizatie de constructie.
Va pot da in judecata, dar dv. acolo, in fata judecatorului, cereti reprezentantilor asociatiei sa prezinte toate autorizatiile de constructie obligatorii, motivul neachitarii acestei cote fiind tocmai nejustificarea legalitatii acestei constructii ;)
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Reconstrucție sau reparare Madalin N Madalin N Buna. Am o problema referitoare la noua lege a asociației de proprietari. In vara anului 2018, în urma unei furtuni, câteva tigle metalice au fost miscat de ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie grin grin O CONSTRUCTIE de ex.acoperisul unui bloc tip terasa , a fost modificat in acoperis tip serpanta in anul 2009.Persoana care a facut aceasta modificare nu are ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc cristina23012016 cristina23012016 Am construit un acoperis bloc in urma cu aprox 15-20 ani doar noi si celalalt vecin de palier, disperati de lipsa de interes a asociatiei de proprietari care ... (vezi toată discuția)