avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reconstrucție sau reparare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reconstrucție sau reparare

Buna. Am o problema referitoare la noua lege a asociației de proprietari. In vara anului 2018, în urma unei furtuni, câteva tigle metalice au fost miscat de pe acoperișul blocului. Acum, un vecin de la ultimul etaj doreste sa se construiască acoperișul (o sumă mult mai mare), decat sa il repare. Sunt obligat să contribui la reconstrucție sau la reparare?
PS: Nu-i place acoperișul ca si structura!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:28, 8 Ianuarie 2019
Daca asociatia hotareste schimbarea acoperisului sau repararea acestuia, toti locatarii de pe scara respectiva trebuie sa contribuie cu sume egale, ca parte a cheltuielii totale.
La schimbarea solutiei constructive este nevoie de proiect, certificat de urbanism si autorizatie de ctie. de la primarie.
Hotaraea executarii reparatii la parte comuna de constructii si instalatii parti comune condominiu care implica efort financiar sporit se pot executa numai cu acordul adunarii generale adoptat cu votul majoritatii participantilor
Regula in asociatiile de proprietari este ca majoritatea dispune,minoritatea se supune hotararii majoritatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intenționez să repar acoperișul pe cheltuiala mea și apoi să recuperez banii de la ceilalți 3 copropietari. cum să procedez pentru a nu avea surprize în instanță? CrisanIulian CrisanIulian Buna ziua, , intentionez sa repar acoperisul pe cheltuiala mea si apoi sa recuperez banii de la ceilalti 3 copropietari. Cum sa procedez pentru a nu avea ... (vezi toată discuția)
Cine plătește reparațiile acoperisului? Crina Ramona Crina Ramona Bună ziua vă rog dacă puteți să mă lămuriți cu o situație din blocul nostru. Blocul are acoperișul din pod învelit cu tigla, podul a fost vandut ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire e sau nu necesara cand schimbi tigla ceramia cu tigla metalica? lmarculescu lmarculescu o asociatie de proprietari Intentioneaza sa schimbe tigla ceramica cu tigla metalica. Pentru a schimba materialul de constructie e nevoie de autorizatie de ... (vezi toată discuția)