Am construit un acoperis bloc in urma cu aprox 15-20 ani doar noi si celalalt vecin de palier, disperati de lipsa de interes a asociatiei de proprietari care nu a facut niciun demers si a vecinilor care erau de acord sa se construiasca dar nu erau de acord sa participe financiar, desi apa ajungea pana la et 1, situatia era dezastruoasa. La un moment dat de la Primarie au venit in zona si au facut un pv prin care se dispunea demolarea. S-a contestat in instanta si in baza unei expertize care atesta faptul ca acoperisul este f bine construit si respecta toate cele, am castigat, instanta dispunand intrarea in legalitate doar. Bineinteles ca pana in prezent nu am reusit asta deoarece acoperisul este pe o scara si nu pe tot blocul iar autorizatia se da pt toata cladirea. Asociatia de proprietari,care potrivit legii are obligatia sa faca toate demersurile pt a intra in legalitate nu face absolut nimic. Primaria le-a facut in scris acest lucru. Ne zice noua ca ar trebui sa facem demersurile, cei de la Primarie zic ca asociatia treb sa faca etc. Ideea este ca administratorul ar trebui sa faca demersuri pt a construi acoperis pe restul blocului si sa evite demolarea acoperisului facut din greu si cu costuri mari,dar care in primul rand este foarte bun tehnic fata de constructiile care se fac in cartier si deja au fost luate de vant. Suntem efectiv blocati, vrem sa intram in legalitate si nu putem; inca de la inceput am dorit legal dar tot incompetenta si lipsa de interes a asociatiei ne-a adus in aceasta situatie, veam copii mici si aveam ligheane di galeti in casa iar inst electrica era in pericol, apa curgea de la lustra eram disperati efectiv.Ce am putea face, va rog?
Cu stima
Scopul infiintarii asociatiei de proprietari este tocmai acela de administrare a partii comune de imobil de locuit in comun
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie ,nu administratorul de imobil
Acoperisul executat de catre proprietari vizeaza o scara sau o parte a terasei necirculabile?
daca este vorba despre terasa unica ,asociatia de proprietari poate sa demareze procedura de executare proiect tehnic,solicitare autorizatie constructie si certificat de urbanism
Este greu de crezut ca gasiti operator economic interesat sa execute rest de acoperis-continuarea unuia vechi executat cu materiale vechi de 15-20 de ani si in final sa elibereze garantie pentru intreaga constructie