Locuesc la etajul 10 si am o problema cu hidroizolatie de cativa ani .Hidroizolatia nu sa mai refacut pe terasa blocului de mai bine de 10 ani .
Acum 3 ani din cauza infiltratiilor puternice am refacut pe banii mei hidroizolatia dar nu a fost de ajuns .
In urma cu un an jumatate am inmanat Asociatiei de proprietari si presedintelui de asociatie o foaie prin care i-am instiintat ca hidroizolatia este sparta si trebuie refacuta ( plus foarte multe instiintari verbale catre asociatie si presedinte) . In momentul respectiv nu mi sa dat numar de inregistrare pe foaie respectiva ( nu stiu de ce) .
A fost citita si mi s-a spus ca se va rezolva . In fiecare luna am tot intrebat cand se va face lucrare si primeam acelasi raspuns " luna urmatoare " si au continuat pana anul acest .
Pe 17 iulie am depus inca o foaie la asociatie prin care i-am instiintat cat de grava e problema ( apa a ajuns la instalatia electrica pe care a facuto praf , plus fiecare tavan din casa sta sa cada, plus infiltrariile de pana acuma am distrus un rand de parchet iar din cauza umiditatii care se face in casa se produce foarte mult mucegai si foarte multe haine sunt distruse , nu mai zic de sanatate ) .Am cerut un raspuns scris daca au sau nu de gand sa refaca hidroizolatia dar nu am primit nimic . M-am intalnit cu presedintele si mi-a spus : " Nu ti-am mai primis raspuns scris ca te puneam sa platesti 10 lei " .
Pentru foaia aceasta mi s-a dat numar de inregistrare si la fel : "luna urmatoare" se face . Am fost ieri sa vad daca o sa se faca inainte e ploile de tomna , l-am intrebat pe presedinte cand se va face lucrare la care aceasta uitandu-se cu un sictir la mine a spus " o sa se faca " si l-am intrebat cand si tot ce am primit a fost o miscare din cap .
Problema e ca ei nu au nici o intentie sa refaca hidroizolatia iar apartamentul unde locuesc in iarna va deveni nelocuibil, apa va curge peste tot in casa distrugand mobila parchetul si daca ajunge iara la instalatia electrica probabil va distruge si ceva aparate electrice . Vecii de langa mine au si ei probleme doar ca inca nu asa grave ca si mine .
Asocitia de proprietari , Presedintele ,Consiliul si multi locatari din bloc stiu de problema , i-am invitat sa vada cat de grava e dar nici unul nu vrea sa se bage.
Mentionez ca mai sunt probleme cu asociatia si presenditele .
Ce masuri as putea sa iau in aceasta situatie ?
-Sa refact hidroizolatie pe banii mei?
-Unde as putea sa ii reclam ?
Buna ziua , am si eu o nelamurire cu privirea la legea 75 din 2010 pentru modificarea legii 230/2007 cu privire la asociatiile de proprietari. Conform legii in termen de 12 luni de la intrare in vigoare a legii penalitatile se scad de la plata daca suma calculata fara penalitati este achitata integral si daca venitul pe membru nu depaseste 1.000 lei.
Ce acte trebuie depuse?
Daca eu achit integral suma si imi raman penalitatile acestea vor disparea?
Dar penalitatile pe care le are asociatia din cauza mea ? Vor disparea si alea ?
Astept un raspuns