avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari

Buna ziua , am si eu o nelamurire cu privirea la legea 75 din 2010 pentru modificarea legii 230/2007 cu privire la asociatiile de proprietari. Conform legii in termen de 12 luni de la intrare in vigoare a legii penalitatile se scad de la plata daca suma calculata fara penalitati este achitata integral si daca venitul pe membru nu depaseste 1.000 lei.
Ce acte trebuie depuse?
Daca eu achit integral suma si imi raman penalitatile acestea vor disparea?
Dar penalitatile pe care le are asociatia din cauza mea ? Vor disparea si alea ?
Astept un raspuns

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:06, 15 Februarie 2011
Legea este 175/2010.
In lege nu scrie cum se poate dovedi venitul si nu exista nici norme de aplicare.
Mergeti la conducerea asociatiei si intrebati ce acte ii conving pe dumnealor asupra venitului / membru de familie.

In lege spune ca si furnizorii sa scuteasca asociatiile de proprietari de acele penalizari care sunt aferente restantierilor carora li s-ar putea aplica legea 175/2010. Furnizorii nu vor sa faca aceste scutiri, asa ca asociatia, in aceste conditii, nu poate scuti pe restantier de acele penalizari venite de furnizori.

Deci raspunsul pentru o parte din penalizari il gasiti punand intrebarea la asociatia dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati minion minion Mai e valabila LEGEA Nr. 175 din 16 iulie 2010 referitoare la penalitatile datoriilor la intretinere? Si anume ca daca platesti integral datoria esti scutit ... (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)
Stergerea penalizarilor daca se platesc restantele - legea 175/2010? cassya_02 cassya_02 buna seara!locuiesc in apartamentul socrilor.eu cu sotul meu dorim sa vindem apartamentul,pt ca sunt f multe datorii la asociatie.facute de parintii lui.se ... (vezi toată discuția)