avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati

Mai e valabila LEGEA Nr. 175 din 16 iulie 2010 referitoare la penalitatile datoriilor la intretinere? Si anume ca daca platesti integral datoria esti scutit de penalitati?
Cel mai recent răspuns: drg75 , utilizator 15:43, 23 Februarie 2011
Este valabila numai daca se poate dovedi ca venitul pe membru de familie este sub 1000 de lei si numai daca exista penalizari care raman asociatiei.
Furnizorii ar trebui sa scuteasca asociatia de penalizarile pe care nu le-ati mai plati dumneavoastra si ei nu vor sa faca asta invocand diverse pretexte.
Deci, daca asociatia are acele penalitati de plata furnizorului, nu are cum sa va scuteasca.
Deci daca vrea asociatia sa-mi perceapa penalitati ,oricand poate sa-mi spuna ca furnizorii nu scutesc asociatia?
Cu siguranta nu va spun o minciuna, asa este.
Au mai fost discutii pe acest subiect, cineva de pe forum a primit chiar un raspuns scris de la furnizorul de apa calda si caldura din Bucuresti ca nu pot scuti asociatia de penalizari pentru ca nici ei nu sunt scutiti mai departe de penalizarile aplicate de catre producatorul agentului termic (pentru ca ei sunt doar distribuitori).
Aceasta a fost o lege prost facuta si de aceea nici nu este posibil sa fie aplicata.
Daca aveti norocul ca asociatia sa nu aiba penalizari de platit furnizorilor, aveti o sansa, daca nu, nu aveti cum scapa de penalizari.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
drg75, utilizator
Scuzati-ma caci intervin , am o intrebare . Furnizorul sau Asociatia este mai presus de o LEGE ?
Tocmai de aia intreb! Daca s-a dat o lege si a fost votata fiind valabila 12 luni nu stiu de ce nu este aplicabila?

Alte discuții în legătură

Plata penalizarilor la asociatia de proprietari deea_cip84 deea_cip84 buna ziua am si eu o intrebare in ceea ce priveste penalizarile la asociatie. Am inteles ca in cazul in care platesti toata suma restanta exista o lege care nu ... (vezi toată discuția)
Penalitati conform 175/2010 PROPIETARap PROPIETARap 1) Proprietarii care isi achita integral cotele de contributie la cheltuielile asociatiilor de proprietari in termen de 12 luni de la data intrarii in vigoare ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari Cristi02 Cristi02 Buna ziua , am si eu o nelamurire cu privirea la legea 75 din 2010 pentru modificarea legii 230/2007 cu privire la asociatiile de proprietari. Conform legii in ... (vezi toată discuția)