Dupa aparitia Decretului Presedintelui Romaniei pentru instituirea starii de urgenta dar si OUG 29/2020 cuprind o serie de prevederi ce vizeaza executarea silita.
OUG 29/2020 cuprinde o serie de masuri intentionate sa asigure supravietuirea intreprinderilor mici si mijlocii precum si existenta lichiditatilor in economie, va rog sa-mi comunicati daca executarile silite deja incepute de angajatori in calitate de tert poprit pot fi suspendate pentru popririle asupra veniturilor angajatilor sai .
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi comunicati punctul dvs. avand in vedere urmatoare speta si legislatia in vigoare la acest moment:
• Legea –cadru 153/2017 privind salarizarea personalului public platit din fonduri publice , cu modificarile si completarile ulterioare
• Codul Muncii
Art,146 (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective de muncă aplicabile.
(3) Sărbătorile legale în care nu se lucrează, precum şi zilele libere plătite stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil nu sunt incluse în durata concediului de odihnă anual.
(4) La stabilirea duratei concediului de odihnă anual, perioadele de incapacitate temporară de muncă şi cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal şi concediului pentru îngrijirea copilului bolnav se consideră perioade de activitate prestată.
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihnă anual şi în situaţia în care incapacitatea temporară de muncă se menţine, în condiţiile legii, pe întreaga perioadă a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat să acorde concediu) de odihnă anual într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care acesta s-a aflat în concediu medical.
• H.G 250/1992 privind concediul de odihnă și alte concedii ale salariatilor din administratia publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitatile bugetare,
Capitolul 2
Concediul de odihnă suplimentar
Articolul 18(1) În afara concediului de odihnă, prevăzut la art. 1, salariații din administratia publică, din regiile autonome cu specific deosebit și din unitatile bugetare, care presteaza muncii grele, periculoase sau vatamatoare, ori lucreaza în locuri de muncă în care exista astfel de condiții, stabilite potrivit Legii nr. 31/1991, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar, cu o durată cuprinsa între 3-10 zile lucratoare.
• Acordului privind relatiile de serviciu în cadrul institutiei noastre, semnat în data de 16.04.2019
Secţiunea a 4-a
Concedii şi zile libere
Art. 51 (1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit conform legii este garantat tuturor funcţionarilor publici şi personalului contractual.
(2) Dreptul la concediu de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunţări sau limitări. Orice convenţie prin care se renunţă total sau în parte la dreptul la concediul de odihnă este interzisă.
Art. 52 (1) Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 21 de zile lucrătoare.
(2) În afara concediului de odihnă, prevăzut la alin. (1), salariații care isi desfasoara activitatea in conditii vătămătoare de munca, au dreptul în fiecare an calendaristic la un concediu de odihnă suplimentar de 3 zile lucrătoare.
in data de 05 .02.2018 pana in 10.06.2018 am avut concediu de maternitate, 120 de zile
in data de 11.06.2018 pana in 11.11.2019 suspendare raport de serviciu pentru crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani.
As dori sa stiu daca la revenire din CIC, am dreptul pentru anul 2019 la concediu de odihna legal intreg sau proportional cu timpul lucrat, adica doar la 4 zile de co si daca am dreptul si la cele 3 zile de co suplimentar?
multumesc!
Multumesc,am dat si like.
As dori sa stiu, daca instanta da un termen administrativ, fara rezentarea partilor, pentru acest termen trebuie sa depun acte doveditoare, intaminare?
o zi buna va doresc!
buna ziua,
azi am scos un bulletin informative de la Registrul Comertului..si uimire ..apare o firma cu sediu social din 2002, sediu social expirat din 2007, eu am cumparat acest a in 2008, intrebarea mea este cum pot scapa de acest sediu social de la adresa mea....cum se poate radia o firma cu sediul social..mentionez ca nu stiu nimic de aceasta firma...
Buna ziua,
Este posibil sa cedez partea mea mostenirea in favoarea mamei? Daca cedez este adevarat ca vor fi chemati la succesiune fratii din partea tatalui?
Multumesc!
inca nu...dar tb sa dezbatem , deoarece mama doreste sa vanda apartamentul
Buna ziua,
Am un credit ipotecar garantat cu ipoteca de rang I pe apartamentul achizitionat, in contractul de credit si garantie sunt stipulate ca garantii reale mobiliare
si ipoteca de rang I pe apartamentul achizitionat, este posibil ca banca sa-mi execute si bunurile din casa, masina si partea de mostenire dupa decesul tatului, daca da ce ma sfatuiti sa fac cu partea mea de mostenire ca sa nu fie executata de banca.
Multumesc!
Buna ziua,
Tatal meu a decedat , eu sunt unicul copil al parintilor si vreau sa cedez partea mea mamei mele, in cazul in care eu cedez trebuie atunci chemati la succesiune fratii defunctului?
In cazul in care un angajat decedeaza, angajatorul trebuie sa-i plateasca ajutorul de deces si sa-i compenseze in bani zilele de concediu de odihna neefectuat? La suma respectiva ce contributii se opresc?