Daca mai devreme nu intelegeati dvs. ce cautam eu la fiscul local, acum inteleg eu :).
In discutiile mele cu cineva de la impozite si taxe locale, mi s-a pus in vedere ca nu pot cere eliberarea cazierului fiscal fara plata "restantelor'" ce figureaza pe adresa de buletin. Nu stiu daca baza de date a Registrului Com face diferenta intre adresa, titular/proprietar si restante.
Vreau sa-mi deschid o firma si am nevoie de cazierul fiscal al subsemnatului pt dosarul aferent. Datele problemei sunt urmatoarele:
- am domiciliul in B.I.pe adresa parintilor, cu toate ca locuiesc in B.
- sunt inregistrat la directia taxe si impozit cu o masina propietate personala pt care sunt la zi cu plata impozitelor
- parintii mei au niste impozite si taxe neachitate
Este abuz in serviciu faptul ca nu mi se elibereaza cazierul fiscal doar conditionat de plata restantelor de catre parintii mei?
Mentionez ca in afara de masina nu figurez cu alte proprietati sau impozite/taxe restante.
Titlul este de fapt intrebarea subsemnatului si apelul pe care il fac pt a obtine pareri avizate.
Mai putin important e modul cum a procedat banca la care am avut un credit din 2007 (am facut o investitie ce nu a mers), dpdv la comunicarii si intentiei de cesionare, cert este ca in momentul de fata dupa 3 ani de plata lunara(in ultimele 6-8 nu integral), am constatat ca desi reluasem plata integrala a ratei mi s-a cesionat creditul pt o valoarea ce DEPASESTE CREDITUL CONTRACTAT, desi eu am platit mai mult de jumatate in cei 3 ani. Stiu ca in prima parte a esalonarii platilor ponderea mare o are DOBANDA, dar la un calcul simplu reiese de am platit o dobanda mult peste cea contractuala.
Negociez in acest moment cu 'noul stapan', care dupa mai multe discutii si negocieri, mi-a facut o oferta: 20% din valoarea totala(2500 de euro) ....restul in rate fara dobanda pe 4-5 ani. E interesanta la prima vedere(mai ales ca vreau sa-mi rezolv situatia), dar e incredibil cum iti 'servesc' niste cifre !!!
Astept cu interes sugestii legat de posibilitatea de a plati doar valoarea reala si 'normala' a soldului, excluzand eventual si penalitatile!
De curand mi-a fost cesionat contractul de credit catre o firma de recuperare. Nu am sa dau detalii despre modul cum s-a ajuns aici(cu toate ca nu sunt de acord cu 'automatismul' sistemului si lipsa de comunicare cu banca). Cert este ca, dupa 3 ani de zile si plata sub forma de rate a mai mult de jumatate din creditul luat, am fost pus in situatia de a figura ca restant si debitor cu o suma cu 10% mai mare decat creditul luat, ceea ce la un calcul simplu imi da o dobanda mult mai mare decat cea din contract. Stiam conform graficului de rambursare ca in prima parte a periodei de rambursare raportul dobanzii in valoarea ratelor este foarte mare, dar luand in calcul procentul dobanzii de 12% pe an,dar intrebarea mea este daca exista baza legata de recalculare a debitului principal, raportat la valoarea ratelor achitate si cuantumul dobanzii/an ?
Astept sugestiile dvs. pe aceasta tema !
De curand mi-a fost cesionat contractul de credit catre o firma de recuperare. Nu am sa dau detalii despre modul cum s-a ajuns aici(cu toate ca nu sunt de acord cu 'automatismul' sistemului si lipsa de comunicare cu banca). Cert este ca, dupa 3 ani de zile si plata sub forma de rate a mai mult de jumatate din creditul luat, am fost pus in situatia de a figura ca restant si debitor cu o suma cu 10% mai mare decat creditul luat, ceea ce la un calcul simplu imi da o dobanda mult mai mare decat cea din contract. Stiam conform graficului de rambursare ca in prima parte a periodei de rambursare raportul dobanzii in valoarea ratelor este foarte mare, dar luand in calcul procentul dobanzii de 12% pe an, exista baza legata de recalculare a debitului principal, raportat la valoarea ratelor achitate si cuantumul dobanzii/an ?
Astept sugestiile dvs. pe aceasta tema !