avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Baza legala pt recalcularea soldului in fct de dobanda ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Baza legala pt recalcularea soldului in fct de dobanda la CREDITUL CESIONAT !

Buna ziua,

Titlul este de fapt intrebarea subsemnatului si apelul pe care il fac pt a obtine pareri avizate.
Mai putin important e modul cum a procedat banca la care am avut un credit din 2007 (am facut o investitie ce nu a mers), dpdv la comunicarii si intentiei de cesionare, cert este ca in momentul de fata dupa 3 ani de plata lunara(in ultimele 6-8 nu integral), am constatat ca desi reluasem plata integrala a ratei mi s-a cesionat creditul pt o valoarea ce DEPASESTE CREDITUL CONTRACTAT, desi eu am platit mai mult de jumatate in cei 3 ani. Stiu ca in prima parte a esalonarii platilor ponderea mare o are DOBANDA, dar la un calcul simplu reiese de am platit o dobanda mult peste cea contractuala.
Negociez in acest moment cu 'noul stapan', care dupa mai multe discutii si negocieri, mi-a facut o oferta: 20% din valoarea totala(2500 de euro) ....restul in rate fara dobanda pe 4-5 ani. E interesanta la prima vedere(mai ales ca vreau sa-mi rezolv situatia), dar e incredibil cum iti 'servesc' niste cifre !!!

Astept cu interes sugestii legat de posibilitatea de a plati doar valoarea reala si 'normala' a soldului, excluzand eventual si penalitatile!
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 12:05, 10 Martie 2011

Accesati optiunea cautare si veti gasi multe discutii pe marginea subiectului pus in discutie de dvs.
De exemplu:www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere act aditional oug 50/2010 cu banca-abuz? dinu constantin dinu constantin am primit invitatia bancii de a semna un act aditional pentru un credit auto luat in 2008. fata de cotatia ROBOR au mai cerut o marja nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Dobanda datorata bancii in cazul platii anticipate ioanamihaela ioanamihaela Am platit anticipat un credit luat in iunie 2006 la una din bancile mari care detine un record de clienti nemultumiti. Am constatat ca dobanda incasata pana ... (vezi toată discuția)
Rate in chf sebastian069 sebastian069 Mama mea are o rata in CHF la o banca din RO. De la un timp, rata aproape s-a dublat si treptat a intrat in imposibilitate plata, putand sa achite lunar maxim ... (vezi toată discuția)