Titlul este de fapt intrebarea subsemnatului si apelul pe care il fac pt a obtine pareri avizate.
Mai putin important e modul cum a procedat banca la care am avut un credit din 2007 (am facut o investitie ce nu a mers), dpdv la comunicarii si intentiei de cesionare, cert este ca in momentul de fata dupa 3 ani de plata lunara(in ultimele 6-8 nu integral), am constatat ca desi reluasem plata integrala a ratei mi s-a cesionat creditul pt o valoarea ce DEPASESTE CREDITUL CONTRACTAT, desi eu am platit mai mult de jumatate in cei 3 ani. Stiu ca in prima parte a esalonarii platilor ponderea mare o are DOBANDA, dar la un calcul simplu reiese de am platit o dobanda mult peste cea contractuala.
Negociez in acest moment cu 'noul stapan', care dupa mai multe discutii si negocieri, mi-a facut o oferta: 20% din valoarea totala(2500 de euro) ....restul in rate fara dobanda pe 4-5 ani. E interesanta la prima vedere(mai ales ca vreau sa-mi rezolv situatia), dar e incredibil cum iti 'servesc' niste cifre !!!
Astept cu interes sugestii legat de posibilitatea de a plati doar valoarea reala si 'normala' a soldului, excluzand eventual si penalitatile!
Rate in chf
sebastian069
Mama mea are o rata in CHF la o banca din RO. De la un timp, rata aproape s-a dublat si treptat a intrat in imposibilitate plata, putand sa achite lunar maxim ... (vezi toată discuția)